AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Lohusa şerbetli armut tatlısı tarifi

Vanilya soslu lohusa şerbetli armut tatlısı nasıl yapılır? Lohusa şerbetli armutlu tatlı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Lohusa şerbeti; doğum yapılmış evde 40 gün boyunca gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Aynı zamanda bu şerbetin anne sütünü arttırdığına inanılır. Hoş geleneklerimiz arasındadır. Hemen hemen her bölgede yeni doğum yapmış ailelerin evinde hem anne için hem de misafirlere ikram için yapılmaktadır.
Şerbet; meyve suyuna şekerli su katılarak yapılan bir içecektir. Şerbet; Aynı zamanda bala su katarak da yapılmaktadır. Tatlının üzerine dökeceğimiz vanilya sosunun ana hammadesi; vanilya’nın anayurdu Meksikadır. Tropikal bölgelerde kendiliğinden yetişen ya da meyvesi için özel olarak yetiştirilen bir bitkidir. Hoş kokusu nedeni ile parfüm esansı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca yiyeceklere hoş bir koku ve tat vermesi için de kullanılır. Bu bitkinin meyvesi de aynı adla anılır. Meyve, pasta ve tatlı yapımı için sık olarak kullanılır.

Lohusa şerbetli tatlı malzemesi

5 adet orta boy deveci armudu
500 gram su
300 gram toz şeker
3 adet karanfil
100 gram hazır karamel

Vanilya sosu malzemeleri

250 gram süt
75 gram toz şeker
2 adet yumurta sarısı
Az vanilya

Lohusa şerbetli armut tatlısı tarifi

Vanilya soslu armut tatlısı yapılışı için önce armutların sapını bırakıp kabuklarını soyalım. Çekirdekli bölümü kabak oyacağı yardımı ile çıkaralım. Çukur bir kap içinde su, şeker, karanfil ve armutları kaynatarak pişirelim. Soğumasını bekleyelim. Bu arada da tatlıyı servis ederken üzerine dökeceğimiz vanilya sosu hazırlayabiliriz.

Vanilya sos tarifi

Süt, şeker, yumurta sarısını bir kap içinde kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan bir dakika sonra ateşten alalım. Vanilya ilave edelim. Soğumasını bekleyelim.
Kaynayan armutlar ve vanilya sos soğuduktan sonra tabağa bir armut tatlısı koyarak üzerine karamel sos ve vanilya sos dökelim. Artık lohusa şerbetli armut tatlısı tarifi ile hazırladığımız tatlılar ikram için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan değişik tatli tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.