AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Lorlu kurabiye tarifi

Lorlu kurabiye nasıl yapılır? Lor kurabiyesi tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Lor; yumuşak kıvam olan bir tür süt mamülüdür. Peynir altı suyu pıhtılaştırılarak elde edilir. Tüketim süresi kısadır. Tuzlu veya tuzsuz olarak üretimi yapılır. En ideali kaşar yaparken oluşan peynir altı suyundan yapılanıdır. Çünkü kaşar yaparken haşlama sırasında peynir altı suyu içine bir miktarda süt yağı da karışır. Çeşitli yemeklerde, börek, çörek, kurabiye benzeri hamur işlerinde, kahvaltıda ve tatlılarda kullanılır.

Lorlu kurabiye hamuru malzemeleri

3 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
100 gram tereyağı
250 gram yağsız tuzsuz lor peyniri
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un

Lorlu kurabiye tarifi

Lorlu kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamuru hazırlayalım. Yumurtalardan birinin akını ayırıp, tüm malzemeleri karıştıralım. Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Bunları top haline getirip sadece bir tarafını yumurta akına ve şekere batıralım. Yağlanmış fırın tepsisine bu yuvarlak kurabiyeleri yerleştirelim.

180 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirelim. Lor kurabiyesi tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.