AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mantarlı enginar dolması tarifi

Mantarlı enginar dolması nasıl yapılır? Mantarlı enginar dolma tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

5 Kişilik mantarlı enginar dolma malzemesi

5 iri boy temizlenmiş enginar
1 orta boy soğan
250 gram mantar
2-3 adet svri biber
1 orta boy domates
2-3 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağı
yarım limon suyu
tuz

Enginar dolması tarifi

Önce; temizlenmiş enginarları limonlu suda yumuşayana dek bekletelim. Tencereye sıvıyağ alalım. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye dek kavuralım. İnce uzun dilimlenmiş mantarları ekleyip mantarlar suyunu çekinceye dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domateslere sivri biberleri ekleyip tuzunu, biberini ayarlayarak 1 dakika daha kavuralım.

Mantarlı harcı ateşten alıp, enginarları bir fırın kabına dizerek mantarlı harcı göbeklerine tepeleme dolduralım. Fırın kabına enginarların haşlanma suyundan 1 su bardağı suyu ekleyelim. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatarak dolmaları önceden ısıtılmış 220 derecelik ısıdaki fırında 20 ila 25 dakika pişirelim.

Yemeği fırından alıp soğutarak, sosu ile birlikte servis edebiliriz. Mantarlı enginar dolması tarifi ile yaptığımız mantarlı enginar dolması yemeği servise hazırdır. Ellerinize sağlık, afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer sebze yemekleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.