AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mavi yolculuk

Mavi yolculuk nedir? Ege ve Akdeniz kıyılarında ahşap guletler ile yapılan tatil şekline Mavi tur yada mavi yolculuk denilir. Mavi yolculuklar deniz tutkunları için eşsiz tatil alternatifi kabul edilir.

Yeşille mavinin buluştuğu muhteşem Akdeniz sahilleri ve Ege sahillerinde yapacağınız Türk tipi ahşap gulet teknelerdeki mavi yolculuk turları aynı zamanda mavi turlar olarak da bilinmektedir. Mavi yolculuğu daha önce denemiş olanlar bu tatil seçimini bir yaşam biçimi, mükemmel bir serüven, yatta geçireceğiniz unutulmaz günlerin adı da kabul eder. Özellikle büyük şehir insanlarının kısa bir süre de olsa stresten uzaklaşarak nefes alıp ruhlarını dinlendirme imkanı bulabildikleri bir tatil alternatifidir.

Mavi tur tatili için 2 seçenek bulunmaktadır.

Tekne veya gulet kiralama mavi turla tatil yapmak isteyenler için ilk alternatiftir. Kiraladığınız tekne veya gulet ya da yat sadece size ve misafirlerinize tahsis edilir. Mavi seyahat rotaları ve programı dilerseniz siz, dilerseniz de tekneyi kiraladığınız tur şirketi belirler. Ayrıca kaptan ve gulet için uzman ve yetkili personeller de tahsis edilir. Size sadece mavi yolculuğun keyfini çıkartmak kalır.

Mavi turlar için kabin kiralamak ise ikinci bir alternatiftir. Tek başınıza koca bir tekneyi kiralamak yerine sadece kabin kiralarsınız. Böylece bütçe konusunda önemli miktarlarda tasarruf sağmış olursunuz. Yeni arkadaşlıklar edinmek, sizinle aynı tatil anlayışına sahip farklı kültürlerden insanlarla tanışmak için idealdir. Belki de ömür boyu devam edecek yeni dostluklar kurma imkanı edinirsiniz. Kaptan ve gulet personeli sizin tatilin keyfini çıkartmak dışında her hangi bir meşgale ile uğraşmak zorunda olmaktan kurtarmaktadır. Siz tatilin ve mavi yolculuğun keyfini doyasıya çıkartabilirsiniz.

Mavi yolculuk fiyatları için sezon başında belirlenir. Genel olarak Euro cinsinden hesaplanır. Mavi yolculuk fiyatı; tura çıkılacak teknenin özelliklerine göre, turun kapsamına göre ve tur zamanına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Albatros yatçılık bünyesinde geleneksel Türk tekneleri ile çıkılan Fethiye Marmaris arasında 4 gün 3 gece sürüp Cumartesi pazar günleri yapılan Maviye kaçış adlı turda, mayıs ayı mavi yolculuk kabin kiralama fiyatları 175 Euro iken haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında 199 Euro, ekim ayında ise 175 Euro’dur.

Mavi tur rotaları genelde; Kaş, Kalkan, Fethiye, Göcek, Marmaris, Dalyan ve Bodrum arası olur. Kara yolu ile ulaşamayacağınız, doğa harikası koylar, plajlar ve gizli cennet köşeleri mavi yolculuk rotaları içinde yer alır. En çok tercih edilen mavi yolculuk rotası Fethiye Göcek koylarını kapsayan turlardır.

Mavi yolculuk ile tatile çıkmamış olanlara bu deneyimi mutlaka bir gün denemelerini öneriyoruz.