AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Midye baklava tarifi

Midye baklava nasıl yapılır? Midye baklava tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Baklava; Türk, Ortadoğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında sevilen bir hamur işi tatlı türüdür. Sitemizde farklı yapımları için örnekleri bulabilirsiniz. Bu sayfamızda ise midye baklava yapılışını anlatacağız. Daha önce paylaştığımız midye börek tarifi ve midye poğaça tarifi sayfasındaki hamur işleri gibi, bu baklavanın da adı midyeden gelir. Fakat yapımında kullanılan malzemeler arasında midye eti yoktur. Bu adı almasının sebebi; baklavanın şeklinin midyeye benzemesidir.

Midye baklava hamuru için malzeme

1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu
aldığı kadar un
200 gram ceviz
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket nişasta
Antep fıstığı

Midye baklava şerbeti malzemesi

3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon

Midye baklava tarifi

Önce şerbetini hazırlayalım. Şerbeti; su ve şeker serbest kıvama gelene kadar kaynatalım. Derin bir kabın içerisine un hariç malzemeleri ekleyelim. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.

Yoğurduğumuz hamuru 20 eşit bezeye bölelim. Bezelerin üstünü kapatalım ve yaklaşık 15 dakika dinlendirelim. Nişasta yardımıyla bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurları üst üste dizelim. Onar onar üst üste hamurları dizelim. Tek bir hamur gibi açabildiğimiz kadar büyük bir şekilde oklava ile açalım.

Rulo olarak sardıktan sonra birer parmak kalınlığında dilim yapalım. Yan çevirelim. Merdaneye hafifçe bastırarak az da olsa açalım. Ortasına ceviz koyarak uç kısmını bastırıp kapatalım. Tereyağı eritelim. Kaşıkla hamurun üzerine, her tarafına gelecek şekilde dökelim.

170 derece ısılı fırında hafif kızarana kadar pişirelim. İlk sıcaklığı gidince şerbetini dökelim. Tatlının sıcak, şerbetinde ılık olması gerektiğini unutmayalım. Pişen ve şerbetini verdiğimiz midye baklavaların üzerine Antep fıstığı serperek süsleyebiliriz. Artık baklava hazırdır. Midye baklava tarifi ile hazırladığımız baklavalar ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik baklava tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.