AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mini fotoğraf albümü yap

Minik fotoğraf albümü nasıl yapılır? Mini fotoğraf albümü yapımı için gerekli malzemeler ve mini resim albümü yapılışı yazımızda!

Hediye fikirleri denince aklımıza hep parayla satın alınabilen şeyler gelir. Oysa tamamen size özel el emeği göz nuruyla yapılmış bir hediyenin sıcaklığını parayla satın alınabilen hiçbir şey veremez. Siz de sevgiliye, arkadaşa ya da anneye verilmek üzere düşünülmüş el yapımı hediye fikirleri arıyorsanız kendin yap ailesi olarak sizlere harika öneriler sunmaya devam ediyor. Kendin yap projeleri arasında mini fotoğraf albümü sevdiklerinizle en güzel anlarınızı daima yanınızda taşıyabileceğiniz çok hoş bir jest olabilir. Yapımı oldukça kolay, malzemeleri de bir o kadar ucuz olan bu projeyi çocuğunuzla birlikte yaparak güzel vakit geçirebilirsiniz.

Mini fotoğraf albüm malzemeleri

Minik resim albümü için gerekli malzemelerimizin listesi aşağıdaki gibidir.

Tuvalet kağıdı rulosu
Süsleme amaçlı desenli bez
Figürlü lastik toka
Bant, cetvel, kalem, yapıştırıcı
Boyutları ayarlanmış fotoğraflar
Mini Fotoğraf Albümü Yapımı Malzemeler

Albüm için resimlerin hazırlanması

Mini fotoğraf albümü için öncelikle kullanacağımız fotoğrafların boyutlarının düzenlenmesi gerekiyor. Bunun için biz Photoshop programını kullandık. Aynı işlemi başka programlarla da yapabilirsiniz. Photoshopta fotoğrafların boyutlarını yeniden ayarlamak için programı açıp File menüsünden Open komutuyla kullanacağımız fotoğrafları seçip programın içine alalım. Daha sonra Image menüsünden Image Size bölümüne tıklayarak ebatları Santimetre olarak düzenleyelim. Burada kullanacağınız ebatları rulonuzun boyutunu ölçüp kendiniz belirlemeniz gerekiyor. Cetvel yardımıyla ölçüp aşağıda gösterdiğimiz noktaları düzenleyerek CTRL-S yoluyla kaydedin. Constrain Proportions seçeneğini işaretlerseniz en-boy oranını otomatik ayarlayacaktır. Buradaki işareti kaldırırsanı belirlediğiniz ebatları istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Bu işlemi kullanacağınız tüm fotoğraflar için yapıp daha sonra fotoğraflarınızın çıktısını alın. Çıktı için standart renkli bir yazıcı ile A4 kağıdı kullanırsanız biraz soluk da olsa istediğiniz fotoğrafları elde edebilirsiniz. Tavsiyemiz kaliteli bir lazer yazıcı ile A5 boyutunda fotoğraf kağıdına baskı yapmanız. Çıktıları aldıktan sonra fotoğrafların fazlalıklarını makas yoluyla kesip diğer işlemlere geçebilirsiniz.

Minik fotoğraf albümü yapımı

Fotoğraflarınızın boyutlarına göre rulonuzu cetvel yardımıyla aşağıdaki gibi katlayın. İlk ve son kırımların dışa bakan yüzeylerine süsleme için desenleri bezinizi yapıştırın. Rulonun sağ ucuna bir delik açarak lastiğinizi geçirip düğümleyin.

Fotoğraflarınızın her bir kırıma denk gelecek şekilde yapıştırıcı ya da bant yardımıyla yerleştirin. Kuruyarak iyice sabitlendiğinden emin olduktan sonra kat yerlerinden dikkatlice bastırarak desenli kısımların üste gelecek şekilde katlayın ve lasikte açılmaması için sabitleyin. El yapımı fotoğraf albümü sunulmaya hazır!