AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mısır unlu krep tarifi

Mısır unlu krep nasıl yapılır? Mısır unlu krep tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Sitemizin bu sayfasında da mısır unu ile krep nasıl yapılır onu anlatacağız. Mısır unu; Kuru mısır tanelerinin öğütülerek elde edilen bir un türüdür. Unlar hakkında daha detaylı bilgi için ekli sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

5 kişilik mısır unlu krep malzemesi

1,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı süt
3 Çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber
1 adet yumurta

Krep içine koymak için malzemeler

5 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
1 adet küçük küpler halinde doğranmış domates
1 çorba kaşığı kıyılmış nane
2 adet taze soğan

Mısır unlu krep tarifi

En kolay yapılan yiyecekler arasında krepler gelir. Hem lezzetli hem de yapımı kolay olması nedeniyle sıkça tercih edilir. Krep yapmak için önce krep hamuru hazırlayalım. Krep hamurunu; mısır unu, süt, yumurta, ayçiçeği yağı, yeterince tuz ve karabiberi iyice karıştırıp hazır hale getirebiliriz.

Yağlanmış ve kızdırılmış teflon tavaya 1 kepçe dolusu krep hamuru dökelim. Hamuru önlü arkalı kısık ateşte pişirip, tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayalım.

Rendelenmiş beyaz peynir, domates, nane ve taze soğanı karıştıralım. Hazırladığımız bu harcı pişen krep hamurlarının arasına servis edelim. Krepleri rulo haline getirip saralım. Artık mısır unlu krep ikram için hazırdır. Afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer krep tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.