AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mısır unlu kurabiye tarifi

Mısır unlu kurabiye nasıl yapılır? Mısır unu kurabiyesi tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Mısır; Buğdaygiller türü bir tarım bitkisidir. Gövdesi kalın ve boğumludur. Boyu iki metreye kadar yükselebilir. Sivri uçlu ve şerit gibi uzun yapraklıdır. Erkek çiçekleri tepede salkım durumunda, dişi çiçekleri gövdeyle yaprak arasında koçan biçiminde olur. Bu bitkinin bir koçan üzerinde oluşan, tanelerinden un da yapılabilir. Ayrıca yağı çıkarılabilir, yem olarak ve benzeri şekillerde faydalanma imkanı vardır.

Mısır unu; Kuru mısır tanelerinin öğütülmesi ile elde edilen bir un türüdür. Unlar hakkında daha kapsamlı bilgi içine ekli sayfayı inceleyebilirsiniz.

Tulum peyniri;  Yağsız koyun sütün ile yapılan bir peynir türüdür. Çiğ süt kullanılarak yapılır. Süt tülbent türü bir bezden süzülür ve sıcaklığı da parmak ucuyla dokunup kontrol edilir. Mayalama sıcaklığı tulum peyniri için oldukça önem teşkil eder. Genelde hayvan derisinden yapılan ve tulum olarak adlandırılan keseler içinde, nem oranı yüksek olan mağaralar veya çukurlarda uzun süre saklanarak yapılır. Bu süre üç, dört ay olabilir. Bu süre sonunda kullanmaya hazır olan bir peynir cinsidir. Yapımında yöresel farklılıklar vardır. Sos malzemesi, kahvaltılık, mezelik ve hamur işlerinde kullanılır.

Sayfamızdaki kurabiyenin ana malzemeleri hakkında böylece kısa bilgi sunmuş olduk. Artık tüm malzemeler ve tarife geçebiliriz.

Mısır unlu kurabiye malzemesi

1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı su
1 su bardağı tulum peyniri
1 su bardağı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı

Mısır unlu kurabiye tarifi

Mısır unlu kurabiye yapımı için önce 1 su bardağı suyu tencereye koyalım. Ağır ağır kaynatalım. Daha sonra 1 su bardağı mısır unu ilave ederek hamur yapalım. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirelim.

Ocaktan aldığımız pişen hamuru 10 dakika dinlendirelim. 1 su bardağı ceviz ve 1 su bardağı tulum peyniri ile harmanlayalım. Tabağın altına yarısını yayalım. Hamuru bir kaşık yardımıyla küçük parçalara bölelim.

Tabaktaki harcın üzerine dizelim. Üzerine tekrar hazırladığımız cevizli tulum peynirli harçtan dökelim.  Tereyağını eriterek üzerine gezdirelim. Sonrasında hazırladığımız kurabiyeleri servis yapabiliriz. Mısır unlu kurabiye tarifi ile yaptığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.