AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Muzlu karamelli krep tarifi

Muzlu karamelli krep nasıl yapılır? Muzlu karamelli tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Muz; ülkemizde de yetişebilen, tropikal bir meyvedir. Muzlu krep tarifi sayfasında farklı bir krep yapımını açıklamıştık. Muzlar meyve olarak tüketimi dışında tatlı ve pasta yapımı içinde kullanılır. Örneğin muzlu pasta tarifi için ekli sayfaya göz atabilirsiniz.

Karamel; Şekerin yavaşça ısıtılması ile yaklaşık 170 °C civarında değişimi sonucu elde edilir. Şekerin ısınma sonucu moleküllerinde meydana gelen değişim sonucu ortaya çıkan güzel bir lezzettir. Tatlı ve şekerlemelerde yaygın olarak kullanılır. Biz de bu sayfamızda karamelli krep nasıl yapılır onu anlatacağız.

Muzlu karamelli krep malzemesi

3 yumurta
2 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker karameli
1 su bardağı süt
200 gram krema
1 su bardağı şeker
50 gram kıyılmış fındık

Muzlu karamelli krep iç malzeme

2 muz
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı tepeleme dolu olarak un

Muzlu karamelli krep tarifi

Önce hamurunu yapalım. 15 dakika da kolayca hazırlanabilen muzlu karamelli krepler yapmak mümkündür. Bir kap içinde yumurtalar, süt, un,şeker ve yağı mikser ile yarım dakika çırpalım. Teflon tavayı margarinle yağlayıp hamurdan bir kepçe tavaya koyalım. Krepleri önlü arkalı pişirelim.

Tencereye; süt, un ve şeker koyup ağır ateşte sürekli karıştırıp pişirelim. Üzeri göz göz olduğu zaman kremayı ocaktan alalım. Mikserle yarım dakika çırpalım. İçine dilimlenmiş muzları ilave edelim. Tekrar karıştıralım. Kreplerin üzerine biraz muzlu sos yayalım. Sonra krepleri rulo yapıp saralım.

Krep rulolarını verev halde keserek servis tabaklarına dizelim. Bir tavada şekeri sürekli karıştırarak esmerleşip karamel haline getirelim. İçine kremayı ekleyip, kreplerin üzerine gezdirelim. Kıyılmış fındıkları da serpelim. Muzlu kramalli krep tarifi ile hazırladığımız krepler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan krep tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.