AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Muzlu krep pasta tarifi

Muzlu krep pasta nasıl yapılır? Muzlu krep pastası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Krep tarifleri sayfamızda size krepler için öneriler sunmuştuk. Bu sayfamızda ise kreple pastayı bir arada nasıl yapabileceğimizi anlatacağız. Pasta yapımı için ana malzemeler muz ve krep olacak. Değişik ama güzel bir lezzettir. Denemenizi tavsiye ederiz.

>h2>Pasta krepi hamuru için malzeme

2 yumurta
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Ayçiçeği yağı

Krep pasta iç malzemesi

1.5 çay bardağı un
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
6 muz

Krep pasta süslemesi için yarım çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı

Muzlu krep pasta tarifi

Un ve sütü bir kap içine alalım. Pürüzsüz bir kıvam alan kadar iyice karıştıralım. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim. Yapışmayan yüzeyi olan bir tavaya, 1 kaşık ayçiçeği yağı döküp kızdıralım. 1 kepçe hamuru karışımdan dökelim. Arada tavayı sallayarak önlü arkalı krepi pişirelim.

Muhallebiyi süt ve una toz şeker ilave edelim. Orta ısılı bir ocakta sürekli karıştırıp pişirelim. Soğumasını bekleyelim.

Soğuyan muhallebiyi kreplerin içine kaşık ile yayalım. Üzerine bolca iri çekilmiş Antep fıstığı yayalım. Üzerine muzu koyalım ve rulo yapalım. Üzerine de ince çekilmiş toz halindeki rulo fıstıkları serpelim. Arzu edenler çikolata sos ile de süsleyebilir. Artık muzlu krep pastası tarifi ile hazırladığımız pasta ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Ayrıca Muzlu pasta tarifi için ekli sayfaya da göz atabilirsiniz. Sitemizde paylaşılan diğer pasta tarifleri için de ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.