AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Rulo muzlu krep tarifi

Rulo muzlu krep nasıl yapılır? Muzlu rulo krep tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Yağ, yumurta, süt ve un ile hazırlanan cıvık hamurun pişirilmesi ile yapılır. Yapımı kolay ve lezzetli bir yiyecektir. genelde kahvaltılık veya aperatif olarak tercih edilir. Çeşitli malzemeler kullanılarak yapılabilir. Biz bu sayfamızda rulo muzlu krep tarifi paylaştık. Ayrıca karamelli muzlu krep tarifi de ekli sayfada paylaşılmıştır. Muzlu krep pasta şeklinde yapmak isteyenler için de tarifi ekli sayfada paylaşmıştık. Dilerseniz onlara da göz atabilirsiniz diyelim ve anlatıma başlayalım. Muzlu rulo krep nasıl yapılır?

Muzlu rulo krep malzemesi

2 yumurta
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3.5 tatlı kaşığı toz şeker
3 tatlı kaşığı kakao
Muz
Kakaolu fındık kreması
Hazır çikolata sos
Ceviz

Rulo muzlu krep tarifi

Kakaolu muzlu krep rulo yapımı için önce krep hamuru hazırlayalım. Yumurta, süt, toz şeker, vanilya ve kakaoyu mikserde karıştıralım. Tavaya yapışmaması için çok az sıvı yağ da ekleyebiliriz.

Çok az sıvı yağ koyduğumuz tavayı iyice ısıtalım. Çok ince olacak şekilde krep hamurunu tavaya dökelim ve önlü arkalı pişirelim. Tüm hamurdan aynı şekilde krepleri pişirelim. Pişen kreplerin içine kakaolu krema sürerek bir muz koyalım ve rulo yapıp saralım. 1 kaç saat kadar buzdolabında bekletelim. Üzeri kakaolu sos ve ceviz ile süslenip dilimlenmiş muzlu krep rulo artık servis ve ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan krep tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.