AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Papaz yahnisi tarifi

Papaz yahnisi nasıl yapılır? Papaz yahni tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Papaz yahnisi malzemesi

1 kilo kuş başı dana eti (mümkünse süt danası tercih edin)
1 su bardağı zeytin yağı veya 50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme un
15-20 adet arpacık soğan veya 2 adet orta boy kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy ince havuç
2 çay kaşığı tuz
pul biber
kara biber
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
10 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı yeni bahar

Papaz yahnisi tarifi

Papaz yahnisi yapımı için önce, kuşbaşı eti orta boy bir tencereye koyup üzerine sirke ve zeytin yağı veya tere yağını ekleyelim ve orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım. Tahta bir kaşık ile tencerenin içindeki eti ve yağı sık sık karıştırarak etler kahverengi bir renk alana dek 5-6 dakika kavuralım. sonra unu serpip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.

Sonra üzerine arpacık soğanları ya da yarım ay şeklinde doğradığımız kuru soğanları ilave edelim. Salçayı da katıp karıştıralım. Soyulmuş havuçları 1 cm eninde doğrayalım ve soyulmuş sarımsaklarla birlikte tencereye ilave edelim. Hepsini karıştırarak 5 dakika daha kavuralım daha sonra ise tuz, pul biber ve kara biberi de ilave ederek karıştıralım.

Üzerine yaklaşık olarak 10 su bardağı sıcak su ilave ederek orta ısılı ateşte, tencerenin kapağı kapalı kalacak şekilde etler iyice yumuşayıncaya dek ara sıra da karıştırarak pişirelim.

Etler iyice yumuşayana dek ve yemek kendi suyu ile kalıncaya dek pişirmeye devam edelim. Artık papaz yahnisi tarifi ile hazırladığımız bu nefis et yemeği servise hazırdır. yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.

Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.