AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Patatesli brokoli salatası tarifi

Patatesli brokoli salatası nasıl yapılır? Patatesli brokolili salata tarifi ile brokoli salatası yapımı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Patatesli brokolili salata malzemesi

1 adet brokoli
2 adet orta boy havuç
2 adet patates
3 yemek kaşığı yoğurt
İsteyen sarımsak kullanabilir ama ben tavsiye etmiyorum
Zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
İsteğe göre üzerine pul biber

Patatesli brokoli salatası tarifi

Brokoli ağaç saplarından ayırarak yıkanır. Havuçlar da yıkayıp kabukları soyulur ve ortası küp şeklinde kesilir. Patatesler de yıkanıp kabukları soyulduktan sonra ortası küp şeklinde kesilir.

Orta büyüklükteki bir tencere içine su ekleyerek içine 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir. Çok hafif ısınan suya sebzeler eklenilerek, istenilen kıvamda pişince süzülür. 25 dakika içinde pişirerek suyun Kaynamasına fırsat vermeden alırsanız biraz daha iyi sonuç alırsınız. Patatesler tencerenin en alt kısmında daha çabuk pişeceğini de bilgine hatırlatırız. Süzgeçten geçirdikten sonra yoğurt hazırlanır. Eğer yoğurt yoksa da sade olarak da çok nefis olmaktadır.

Cam bir kaseye pişen sebzeleri çok ezilmesine sebep olmadan çatal ile yavaş ve düzenli şekilde yerleştiriyoruz. Zeytinyağı ve şeker ilave ederek hazırladığımız bu sebzeli salata üzerine yoğurt gezdirerek dökülür. İstenilirse büyük parçalar halindeki yarım çay bardağı ceviz ile de süslenebilir. Pul biberden hoşlanıyorsanız üstüne pul biber de serpebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Değişik salata tarifleri için ekli sayfayı incelemenizi öneririz.