AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Patlıcan kebabı tarifi

Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Patlıcanlı kebap tarifi ile patlıcan kebabı yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Patlıcan kebabı malzemesi

200 gr kıyma
4-5 adet orta boy soğan
4 adet patlıcan
2 adet sivri biber
1 yada 2 adet domates
Karabiber
tuz Kırmızı biber (tercihe göre)

Patlıcan kebabı tarifi

Patlıcan kebabı yapmak için önce; patlıcanları uzun şekilde ince ince şeritler halinde keselim. Teflon tavaya fırça yardımıyla yağ sürülüp patlıcanları tavaya dizelim. Kısık ateşte tavanın kapağı kapalı şekilde buharıyla patlıcanların yumuşamasını sağlayalım ve bu işleme patlıcanlar bitene kadar devam edelim.

Patlıcan kebabı içi için kıymayı ayrı bir tavaya alalım. Soğanları arzuya göre ister piyazlık ister ince doğranmış şekilde keselim ve kıymaya ekleyelim. Bir tutam tuz ilave edelim. Unutmayın ne kadar az tuz o kadar sağlık demek! İçine arzuya göre baharat çeşitleri ekleyebiliriz. Pişen iç malzemeyi kaşık yardımıyla patlıcanların arasına tek tek yerleştirelim ve sarma sarar gibi sarıp kürdan yardımıyla açılmasını önlemek için tutturalım.

İşlem biterken de karnı yarık tenceresi veya borcam içine bir patlıcan bir domates biber dizelim. Hazırladığımız patlıcan kebabının üzerine : 3 kaşık salça, çok az yağ (yağlı sevmeyenler) (isteyen daha fazla koyabilir), 1 su bardagı su, kekik yada kimyon ekleyebilirsiniz, dilerseniz nane’de olabilir. Baharat seçimleri sizin zevkinize kalmış. Biraz tuz ilave ettikten sonra salça suda iyice çözülene kadar karıştıralım ve sos olmasını sağlayalım. Salça sosu yapıldıktan sonra kebabımızın üzerine dökelim. Tabii öncesinde fırına veya ocağa alınıp 5-10 dakika salça kaynatıp salçanın tadının kaybolmasını sağlarsak sos daha lezzetli olur.

İç malzemeler önceden pişmiş olduğu için fazla pişirmeye gerek yoktur. Bu kolay patlıcanlı kebap tarifi ile hazırladığımız nefis kebap artık servise hazırdır. Yapanların ellerine sağlık yiyenlere şimdiden afiyetler olsun.

Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.