AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Patlıcanlı yuva kebabı tarifi

Patlıcanlı yuva kebabı nasıl yapılır? Patlıcanlı yuva kebabı tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Patlıcanlı yuva kebabı malzemesi

3 adet patlıcan
1 adet soğan
400 gram yağsız kıyma
3 diş sarımsak
1-2 adet sivri biber
1 adet domates
Çeyrek demet ince doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı salça
3 dilim ufalanmış bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köfte baharatı
1 adet yumurta

Kebab sosu malzemesi

1 çorba kaşığı salça
1.5 su bardağı su
Tuz, karabiber

Patlıcanlı yuva kebabı tarifi

Patlıcanlı yuva kebabı yapmak için önce; 3 adet orta boy patlıcanın saplarını keselim ve kabuklarını alacalı olarak yani ara ara boşluklar bırakarak soyalım. Sonra patlıcanları 1.5 santim kalınlığında yuvarlak biçimde doğrayalım.

Cam bir fırın kabının dibini zeytinyağı ile yağlayalım ve yuvarlak biçimde doğradığınız patlıcanları dibine dizelim. Boş bir kabın içine 350 gram yağsız kıyma, 3 adet ufalanmış ekmek içi, 1 adet yumurta, çeyrek demet önceden ince doğradığımız maydanozu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı köfte baharını, 3 diş ezilmiş sarımsağı koyalım. 1 adet kabuğu soyulmuş soğanı da rendenin ince yüzü ile rendeleyerek karışıma ilave edelim.

Önceden kabuğu soyulmuş domatesleri yuvarlak doğradığımız patlıcanların sayısı kadar dilimleyelim. Çünkü bu domatesleri patlıcanların üzerine dizeceğiz. 2 adet içi temizlenmiş sivri biberi de patlıcanların sayısında keselim. Patlıcanlı yuva kebabı içi için hazırladığımız kaptaki kıymalı karışımı 1-2 dakika elimizle hamur yoğurur gibi yoğuralım ve tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayalım. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra kıymayı da yine fırın kabındaki patlıcanların sayısı kadar eşit parçaya bölelim. Her parçayı avucumuzun içine alıp yuvarlayalım ve fırın kabının içindeki patlıcanların üzerine birebir yerleştirelim.

Tüm kıyma parçalarını yerleştirdikten sonra dilimlediğimiz domates parçalarını alalım ve ve kıyma ile patlıcanın birleşme noktasına yani kenarına düzgünce yerleştirelim. En üste de dilimlediğimiz biberleri dizelim. Bir kabın içine 1 çorba kaşığı salça, 1.5 su bardağı su, 1 çay kaşığı karabiber ve tuz koyarak karıştıralım ve fırın kabındaki malzemelerin üzerine dökelim.

Yemeğimizi önceden 165 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Artık patlıcanlı yuva kebabı tarifi ile hazırladığımız bu sebzeli et yemeği servise hazırdır. Yapanların ellerine sağlık yiyenlere afiyetler olsun diyoruz.

Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.