AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Pekmezli kurabiye tarifi

Pekmez kremalı kurabiye nasıl yapılır? Pekmez kremalı kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Pekmez marmelatlı kurabiye yapılışı için tarifi paylaşmadan önce pekmez ve marmelat hakkında da kısa bilgiler sunalım.

Pekmez; üzüm, dut, incir ya da keçi boynuzu gibi talı meyveler ya da ardış ve şeker pancarı gibi meyvesi şekere dönüşmeye müsait tarım mahsüllerinin ezilip kaynatılması ile elde edilen yoğun kıvama sahip bir şuruptur. Tatlı bir lezzeti vardır. Genelde tahin ile birlikte yenir. Dut ile yapılan pekmez biraz da acı tada sahipken üzüm ile yapılan daha tatlıdır. Pekmezin besin değerleri yapıldığı meyveye göre değişiklik gösterir. Fakat içinde B1, B2 vitaminleri ve çeşitli mineral maddeler içerdiğinden iyi bir besin, faydalı bir ilaç olarak bilinir.

Marmelat; meyvelerin rende yapılarak, şeker katılıp kaynatılması ile elde edilen bir reçel türüdür. Normal reçel ile farkı, reçelden daha çok kaynatılmasıdır. Bu işlem sonucunda akışkanlık oranı reçele göre daha az olur. Armut, bergamot, kızılcık, limon, mandalina, portakal veya bu meyvelerin değişik kombinasyonlarıyla yapılabilir.

Artık pekmez kremalı kurabiye yapımı için gerekli malzemeleri ve tarifi de paylaşabiliriz.

Pekmez kremalı kurabiye hamuru malzemesi

1 su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya

Pekmezli krema malzemeleri

1 adet iri armut
1 çay bardağı pekmez
2 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
Üzeri için pudra şekeri

Pekmez kremalı kurabiye tarifi

Pekmez kremalı kurabiyeler yapmak için önce pekmezli marmelatı hazırlayalım. Tabii fırını da ısınması için 160 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım.

Pekmezli marmelat kreması yapımı için armutları minik küp şeklinde doğrayalım. Üzerine toz şeker serpelim. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Üzerine limon suyu ve suda ezilmiş nişasta ekleyelim. Koyulaşana kadar pişirelim ve pekmezi de ilave ederek karıştıralım. Süzgeçten geçirip iyice pürüzsüz bir kıvam elde ettiğimizde pekmezli marmelat artık hazırdır.

Kurabiye yapılışı için ise; Hamur malzemelerini geniş bir kaseye koyup yoğuralım. Unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açalım.  Bardak yardımıyla yuvarlaklar halinde keselim. Parçaların tamamına kalp şeklini verip, üst kısıma koyacağımız kurabiye hamurlarının orta kısımlarını az bir bastırarak çukur yapalım.

Kurabiye hamurunu yağlanmış tepsiye dizelim. 160 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız kurabiyelerin üzerine pekmezli krema sürüp üst üste kapatalım. Üst kısımda oluşturduğumuz çukurlara da pekmezli krema koyalım. Üzerine de pudra şekeri serpelim. Pekmez kremalı kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.