AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Plastik kaşıktan ayna yapımı

Plastik kaşık ile aynalar nasıl yapılır? Plastik kaşıklarla ayna yapmak için malzemeler ve plastik kaşıkla dekoratif ayna yapımı için anlatım yazımızda!

Malzemesi kolay bulunan, yapımı kolay el yapımı ayna çerçeveleri için birbirinden güzel ve kolay diy projeleri mevcut. Biz de sizinle dekoratif ayna yapımı için çok bilinen ama genelde uygulanmayan bir kendin yap projesi paylaşalım istedik. Plastik kaşıktan yapacağımız el yapımı ayna modelleri ile krizantem çiçeği görünümlü gayet şık bir ayna setimiz olacak. Bu projeden sonra farkedeceğiniz üzere ayna yapımı hiç zor değil ancak biraz sabır istiyor. Bu genel uyarıları ve değerlendirmeleri çabucak geçelim ve evde ayna yapımı için gerekli malzemelerimize bir göz atalım.

Plastik kaşıktan ayna malzemeleri

El yapımı ayna çerçeveleri için gerekli malzemelerimizle ilgili açıklamaları hemen yapalım. Öncelikle 100’lük paketler halinde 2 poşet plastik kaşığa ihtiyacımız olacak. Bu kaşıkların sap kısımlarını kullanmayacağımız için kesmemiz gerekiyor. Plastik kaşıkların kesim işlemi için lehim makinesi işlemi oldukça hızlandıracaktır. Renklendirme için dilediğiniz renkte sprey boyadan 2-3 şişe gerekli. Zemin olarak mukavva kullanacağız ancak kontraplak gibi şekillendirmesi kolay başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Ayna için silikon yapıştırıcı, kaşıklar içinse 404 türevi güçlü bir yapıştırıcı kullanacağız. Son olarak mukavvamızda aynamıza uygun bir yuvarlak açabilmek için pergel, kalem, makas ya da falçata da diğer gereken malzemeler arasında.

Plastik kaşıktan ayna yapılışı

İlk aşamada elimizdeki ayanın boyutlarına göre mukavva zeminde düzgün bir yuvarlak gedik açıyoruz. Eğer set olarak yapacaksanız yine elinizdeki aynaların ebatını dikkat alarak farklı boyutlarda aynı işlemi tekrar edersiniz. Mukavva bir zemin kullanacaksanız kaşıkları yapıştırma işlemine geçmeden önce sprey boya ile ya da renkli kartonla kaplayarak renklendirme yapmalısınız. Aksi takdirde zemin çok sırıtacaktır.

Mukavvayı hazırladıktan sonra sap kısımlarını kestiğimiz plastik kaşıkları silikon kullanarak yapıştırmaya başlayalım. Kaşıkların sap kısımlarını ayırırken kırma ya da mum yakma gibi yöntemler kullanmayın. Kaşıklar çatlayabilir ya da siyah is lekesi kalabilir.

Yapıştırma işlemine başlarken pergel ya da daha ufak bir tepsi benzeri malzemelerle mukavva üzerine klavuz çizgiler çizerseniz daha ahenkli bir görüntü yakalamanız kolaylaşır.

Yapıştırma işlemi bittikten sonra mümkünse açık havada ve zemine bir poşet sererek boyama işlemini gerçekleştirin. Ellerinizi korumak için bulaşık eldiveni kullanabilirsiniz. Yoksa sonradan tinere ihtiyacınız olacaktır. Boyama işlemi bittikten sonra 15-30 dk bekletelim ve diğer aşamaya geçelim.

Kaşıkları renklendirme işlemi bittikten sonra aynayı bir destekle beraber arka taraftan sağlam bir şekilde monte edelim. Ardından askı görevi görecek ufak bir parçayı silikonla güzelce ekleyelim. Askı olarak kola kutularının açma halkalarını kullanabilirsiniz.

Askılık montajı da bittikten sonra el yapımı dekoratif ayna setimiz kullanıma hazır.

Benzer bir plastik kaşıktan ayna yapımı uygulamasını Türkçe anlatımla aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.