AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Plastik tabaktan kurabiye kutusu yapımı

Plastik tabaklardan kurabiye kutuları nasıl yapılır? Plastik tabak ile kurabiye kutusu yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı yazımızda!

Kurabiye kutusu deyince hepimizin aklına pastane vitrinlerini süsleyen janjanlı ve pahalı saklama kapları gelmektedir. Halbuki çok rahat bulabileceğimiz malzemelerle kolay yapabileceğimiz bu basit ama ihtiyaç duyulan gereci kendimiz de yapabilirsiniz. Kendin yap blogu olarak bugün sizlere plastik tabaktan kurabiye kutusu yapımı tarifi vereceğiz.

Plastik tabaktan kurabiye kutusu malzemeleri

Bu çok kolay tarif için gerekli malzemeler standart boyda bir plastik tabak (ihtiyacınıza göre büyük boy da kullanabilirsiniz), koli bandı olarak bilinen geniş şeffaf bant, makas ya da falçata, iç kısmında kullanmak üzere kağıt havlu ya da yağlı kağıt ve süsleme için elinizin altında ne varsa kullanabileceğiniz ıvır zıvır takı, kurdela vb. şeyler.

Plastik tabağımızı aşağıda birinci adımda gösterilen yerlerden makas ya da falçata yardımıyla kesiyorsunuz. Falçatayı elinize çok hakim değilseniz önermiyoruz, basit bir kutu için size birşey olsun istemeyiz.

Daha sonra tabağı kestiğimiz yerlerden dikdörtgen bir kutu şeklinde katlıyoruz. Şekli korumak için koli bandı ile eklem yerlerinden bantlıyoruz. Daha sağlam olsun isterseniz etrafından bantla iki tur dönebilirsiniz.

Kutumuzun en basit halini elde ettikten sonra içerisine kırıntıların dökülmemesi amacıyla peçete, kağıt havlu ya da yağlı kağıt vb. bir korumalıkla dolduruyoruz. Kurabiye kutusu neredeyse hazır ancak görüntüsünü biraz süslersek mükemmel olacak.

Bu nedenle kurabiye kutumuzun etrafını renkli bir kurdela ile sarıp fiyonk yapıyoruz. Kullanmadığımız düğme ya da takılardan kalan ufak tefek süs eşyalarını da monte ettikten harika bir kurabiye kutusu elde etmiş bulunmaktayız. Gördüğünüz gibi ev aksesuarları yapımı bu kadar basit. Güle güle kullanınız.