AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Portakal kremalı kurabiye tarifi

Portakal kremalı kurabiye nasıl yapılır? Portakal kremalı kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Portakal; Turunçgiller cinsi bir ağaç ve bu ağacın meyvesidir. Akdeniz ülkelerinde bol yetiştirilir. Ağacın boyu genellikle 3–4 metre olur. Çok dallı bu ağacın meyvesinin kabuğu biraz pütürlüdür. Rengi kırmızıya yakın sarı renklidir. Toparlak ya da söbe kabuklu meyvenin içi sarımtırak renklidir ve dilimli, bol sulu meyvedir. dilimlerinin meyve olarak tüketilmesi dışında, dilim ya da kabukları pasta, kek, tatlı, kurabiye benzeri hamur işlerinde de kullanılmaktadır.

Krema; Çoğu zaman süt, yumurta ve şeker ile yapılan bir tür tatlıdır. Koyu ve akışkan bir kıvamı vardır. Pasta, tatlı, çörek ve kurabiyelerin yapımında sık kullanılır.

Sayfamızdaki kurabiyenin ana malzemeleri; portakal ve krema hakkında kısa bilgi paylaşmış olduk. Artık, kurabiyemiz için gerekli malzemeleri ve tarifini paylaşabiliriz.

Portakal kremalı kurabiye hamuru malzemesi

2 adet yumurta
Yarım su bardağı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı esmer toz şeker
1 su bardağından 4 parmak eksik un
1 çay kaşığı zerdeçal
1 paket kabartma tozu

Portakal kreması malzemesi

2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Üzeri içinde ayrıca 1 kaşık portakal kabuğu rendesi

Portakal kremalı kurabiye tarifi

Portakal kremalı kurabiye yapılışı için önce portakal kremasını hazırlayalım. 2 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı nişasta ve 4 çorba kaşığı toz şekeri karıştırıp pişirelim. Tereyağı ve meyve kabuklarını da ekleyelim. 15 dakika mikser ile çırpalım. Kremayı buzdolabında soğutalım.

Bu arada hamur malzemesini karıştırıp yoğuralım. Hamuru una bulanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açalım. Bardak ağzı ile yuvarlak şekilde keselim. Yuvarlakların ortasına kremadan koyalım. Kremanın da üzerini portakal kabuğu ile süsleyelim. Yağlanmış fırın tepsisine bu yuvarlak kurabiyeleri yerleştirelim.

170 derece ısılı fırında 15-20 dakika kurabiyeleri pişirelim. Portakal kremalı kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.