AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Portakallı üçgen kurabiye tarifi

Portakallı kurabiye nasıl yapılır? Üçgen portakallı kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Portakal; Turunçgiller arasındaki bir ağacın meyvesidir. Akdeniz ülkelerinde bol yetişir. Ülkemizde; Akdeniz bölgesi haricinde Güney Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde de yetişmektedir. 23° ila -3°C arası sıcaklıklar bu ağacın yetişmesi ve meyve vermesi için idealdir. İç meyvesi haricinde kabuğu da barındırdığı esans nedeniyle kek benzeri hamur işi yapımında kullanılmaktadır. Sayfada paylaştığımız tarifte ise portakalın suyunu kullanarak kurabiye yapımını anlatacağız.

Üçgen kurabiye hamuru malzemesi

1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı portakal suyu
Yarım su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya

Kurabiye üstü için malzeme

Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı su

Portakallı kurabiye hazırlanışı

Portakallı üçgen kurabiye yapımı için önce kurabiye hamurunu hazırlayalım. Tabii önce fırını ısınması için 170 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım.

Tüm kurabiye hamuru malzemelerini karıştırıp yoğuralım. Ele yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edelim. Gerekirse azar azar un da ekleyebiliriz. Streç naylona sararak hamuru uzun şeritler halinde yuvarlayalım. Üçgen olacak şekilde yanlarından bastıralım. Yağlanmış fırın tepsisine şekillendirdiğimiz kurabiyeleri dizelim.

160 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirelim. Kurabiyeleri fırından çıkartıp soğumasını bekleyelim. Üçgen kurabiyeler soğurken bizde üzeri için kremayı hazırlayalım. Suyu bir kase içine koyup üzerine azar azar pudra şekeri ekleyip sürekli karıştıralım. Krema kıvamına gelince soğuyan kurabiyenin içine akıtalım. Dilerseniz çeşitlendirmek için farklı marmelatları da krema olarak kullanabilirsiniz. Portakallı üçgen kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.