AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Prada

Prada markasının sahibi olan Prada S.p.A şirketi Mario Prada ve kardeşi Miuccia Prada tarafından 1913 yılında kurulmuştur.

İlk kurulduğu yıllarda Fratelli Prada yani Türkçeye çevirisi ile Prada kardeşler adı ile girdikleri piyasada deri ürünler ve İngiltere’den ithal ettikleri çanta ve bavul benzeri ürünler ile hizmet sunmakta idiler. İlerleyen yıllarda yaptıkları atılımlar ile ve kalitesi ile marka gücünü tüm dünyaya ispatlamışlardır. günümüzde Prada markası artık sadece deri ürünleri ile müşterilerine ürün tedariki sağlamının ötesinde; elbise, mont palto, pantolon, etek, ceket, çanta, şapka, ayakkabı, cüzdan, gözlük, parfüm gibi geniş bir ürün yelpazesi ile erkekler ve kadınlar için lüks kıyafetler ve giyim ürünleri imal etmektedir.

Prada ayakkabı modelleri hem kadınların hem de erkeklerin en beğendiği ayakkabı markaları arasında yerini almıştır. Hatta İtalya ve dünyanın modaya yön veren belli başlı markaları arasındadır desek çok da abartmış olmayız.

Prada markası belirli bir zümre tarafından biliniyor olsa da esas tanınırlığını; ülkemizde, “Şeytan Prada giyer” adı ile vizyona girmiş olan Lauren Weisberger‘in “the devil wears Prada” adlı romanı için çevirilen film ile sağlamıştır. Film Amerikan Vouge dergisi genel yönetmeni Anna Wintor’un asistanının moda dünyasın gizli kalmış arka sahnelerinde yaşadığı izlenimleri ve anılarını anlattığı bir dedikodu kazanı olarak bazılarınca nitelendirilmiş olsa da moda dünyasının marka tutkunu gençlerini anlatan başarılı bir sinema şöleni olmuştur. Prada markasının ise bu romana ve filme konu olmasının sebebi ise tahmin edeceğiniz gibi markanın moda dünyasındaki gücü ve kalitesinin ispatlanmış olmasındandır.

Şov amaçlı garip tasarımlar olmaktan ziyade şıklığı ve zarafeti ön plana sunan tasarımlar ile imal edilen Prada ayakkabılar kadınların çok ilgisini çekmiş ve beğenilmiştir. Abiye kıyafetler için tasarladığı gayet şık olan ince topuklu ve sivri burunlu ayakkabıları ise dünyaca ünlü yıldızlar tarafından sıklıkla kullanılmış ve halen de tercih edilmektedir.

Spor tarzı yansıtan modellerinde ise arka topuk kısmında kullandığı kırmızı şerit çok tutulmuş olup, markanın popülaritesini yansıtan bir unsur olmuştur.