AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Rulo katmer tatlı tarifi

Rulo katmer tatlısı nasıl yapılır? Rulo katmer tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Rulo; Dürülerek boru şekli verilen tomara denir.
Katmer; Hamur oklavayla kalın bir yufka gibi açılıp yapılan bir hamur işidir. Hamur açılıp üzerine eritilmiş tereyağı ve tahin gezdirilir. Kat kat yumak durumuna getirilip, yeniden oklavayla açılır. Kızgın yağda kızartılır. Genelde bal veya pekmezle yenilir. Sayfamızdaki baklava yapılışı haricinde böreği de yapılabilir. Katmer börek tarifi için ekli linki inceleyebilirsiniz.
20 dakikada, 6 kişilik rulo baklava ya da diğer adı ile rulo katmer nasıl yapılır? Merak ediyorsanız sayfamızda paylaştık. Rulo katmeri yapmak için gerekli malzemeleri ve rulo katmer tatlı hazırlanışını sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Rulo katmer tatlı malzemesi

15 adet baklava yufkası
125 gram tereyağı
100 gram toz çam fıstığı

Katmer şerbeti için malzeme

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon

Rulo katmer tatlısı tarifi

Rulo katmer baklavalar yapmak için öncelikle fırını 180 dereceye ayarlamayı ihmal etmeyelim. Biz tatlıyı hazırlarken fırında önceden ısınmış olsun.
Tatlımızı yapmak için önce orta boy bir tava içinde tereyağı eritelim. İyice köpürdüğü zaman ocağın altını kapatalım. Yağ üzerine çıkan ve dibine çöken ayrandan arındıralım. Baklava yufkalarını ortadan ikiye keselim. Kenarlarında kuruyan yerleri kesip atalım. Yufkaların her birine tek tek yağ sürelim. Üzerine fıstık serpelim. Oklavanın etrafına dolayıp, rulo haline getirelim. Pişirme kabına dizelim.
Pişirmek için kullanacağımız fırın kabına bir miktar tereyağı ile sürelim. Katmer ruloları dizdikten sonra kalan tereyağının köpüksüz yerini, bir fırça yardımı ile katmerlerin üzerine sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derece ısılı fırında, yaklaşık 20 dakika rulo katmer altın sarısı renk alana kadar pişirelim.
Rulo katmerler fırında pişerken, bizde arada rulo katmer tatlı şerbetini hazırlayalım. Orta boy bir tencere içine 1,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şeker ile yarım limonu koyup kaynatalım. Kaynarken köpüğünü süzelim.
Pişen rulo katmerin üzerine şerbeti gezdirdikten sonra, tatlıyı soğuması için bekletelim. Servis tabağına koyduğumuz rulo katmer tatlının üzerine kaymak koyup tekrar fıstık serpebilirsiniz. Fakat ikram ettiklerinizin katmer tatlıyla beraber parmaklarını da yememesi için dikkat edin! Ellerinize sağlık afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.