AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Saç bandı yapımı

Evde saç bandı nasıl yapılır? Saç bandı yapmak için malzemeler ve saç bandı yapılışı için anlatım yazımızda!

Saç bandı yaz aylarından başta kadınlar olmak üzere uzun saçlı herkes için bazen hayat kurtarıcı bir aksesuar olabiliyor. Kendin yap modasının gittikçe yaygınlaşmasıyla beraber saç bantları artık işlevinin yanı sıra bir moda unsuru olarak da kullanılmaya başlandı. Hâl böyle olunca evde kolayca bulabileceğimiz malzemelerle saç bandı yapımı paylaşalım istedik.

Kendin yap saç bandı için malzemelerimiz kısaca şöyle: kullanmadığınız eski dantel, havlu kenarı vb. yine eski tokalarınızdan kalma lastik ya da onun yerine kullabileceğiniz herhangi bir elastik şey, dantel renginize uygun ip ve iğne.

Bu noktada ufak bir uyarı yapmak istiyorum. Retro ya da vintage görünüm yakalamak için danteller çok kullanılır oldu. Eğer elinizde hazır yoksa lütfen malzeme çıkarmak için annenizin binbir emek yaptığı iğne oyası örtülere göz dikmeyin sonra çok kızıyorlar 🙂 Uyarımızı yaptıktan sonra konuyu dağıtmadan kısaca saç bandı yapılışına geçelim.

Saç bandı yapma

Dantel ya da tığ işi zincirimizi bir tur katlayarak açıkta kalan uçlarına eski tokalarımızdan kalan lastikleri dikiyoruz. Dilerseniz dikişli uçları kapatmak için küçük parçalar da yerleştirebilir ya da elinizdeki boncuklarla süsleme yapabilirsiniz ancak dantellerin ve tığ işi zincirlerin tek başında oldukça estetik olduğunu düşünüyorum o yüzden sade kullanmanızı tavsiye ederim. El yapımı saç bandımız hazır, güle güle kullanın.