AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Saç boyası yapımı

Organik saç boyası nasıl yapılır? Siyah, sarı ve kahverengi bitkisel saç boyası yapımı için gerekli malzemeler ve yapılışı burada! elbette internette birçok tarif bulabilirsiniz. Biz de sizlerin bu araştırmalarına bir son vermek umudu ile sizleri için biz araştırma yaptık ve sizlere bu kaliteli güzel yazı dizisini hazırlayarak sizlerin okumasına sunduk. Sizlerde göreceksiniz ki o kadar para verip de kimyasal boyalar ile boyattığınız o güzelim saçlarınız bir daha dökülmeyecek ve yanmayacaktır. Hem daha az maliyeti olacak ve hem de sizlerin sağlığı konusunda verdiğiniz hassasiyet ortaya çıkmış olacaktır. Doğal saç boyası tariflerine geçmeden önce lütfen sayfa sonundaki uyarıları okuyunuz. Uygulamada başınıza istenmeyen şeyler gelmemesi için dikkat edilmesi gereken şeyler bulunuyor.

Siyah saç boyası yapımı

Sizlere şimdi organik saç boyası nasıl yapılır? sorusuna cevap vermek istiyor ve siyah saç boyası yapmanız için sizlere her kesin evinde kesin bulunan malzemeleri ve kullanış şeklini anlatmak istiyoruz. Evinizde kesin adaçayı ve Seylan çayı kesin vardır diye düşünüyoruz evet yapmanız gereken bu işte. 1,5 fincan adaçayını ve Seylan çayını tencere içinde 25 dakika kadar kaynatın. Kaynattığınız bu suyun soğumasını bekleyin ve daha sonra süzün. Temiz saçlarını bu sos karışımı ile iyice yedirin ve bir saat kadar bekleyin daha sonra ılık su ile durulayın ve saçlarınızın nasıl siyah renge dönüştüğüne kendi gözleriniz ile şahit olun.

Sarı saç boyası yapımı

Sarı saç seviyorsanız eğer, işte yine sizlere ilginç bir sarı saç boyası yapımı ile ilgili bilgiler. Sarı saç boyası dediğimiz aslında saç rengini doğal yollardan açmaktan ibaret. Saç rengi açma için mümkünse doğal yollardan topladığınız papatyalar bulamazsanız aktarlardan alabileceğiniz bu güzel görüntülü ve kokulu çiçek sizlerin doğal sarışın olmanıza neden olacaktır. Yine ayrı şekilde doğanın kucağından topladığınız papatyaları 1,5 çay bardağı su ile kaynatın ve ılıttığınız suyu ile saçlarına masaj yaparak yedirin ve durulayın işte bu kadar. Daha koyu tonlar için dilerseniz karışımına 1 fincan kadar limon suyu ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı daha rahat uygulamak için mutlaka sprey şişe ile birlikte kullanmanızda fayda var. Papatya ve limonun renk açıcı özelliğine bayılacaksınız. Papatya suyu ile saç rengi açma formülü geliştirilebilir. Bal rengi tonları için karışıma ravent kökü katabilirsiniz. Tarçın, hindistancevizi yağı ve bal da farklı sarı tonları elde etmek için kullanabileceğiniz diğer malzemeler. Miktar ve renk ayarını deneme yanılma ile öğrenmekten başka şansınız yok maalesef.

Doğal kahverengi saç boyası yapımı

Kahverengi tonlarda bir saç rengine sahipseniz beyazlarınızı kapatmak için doğal çözümler sizin için de mevcut. Koyu kahve tonlarında bir saç rengine sahipseniz siyah çay ve kahve karışımı demlenip dinlendirilmiş bir şekilde uygulanırsa oldukça efektif sonuçlar verecektir. Bunlar dışında kahverengi saç boyası yapımı için adaçayı, kurutulmuş ısırgan yaprağı, yine kurutulmuş kuşburnu yapraklarını da farklı tonlar elde etmek için kullanabilirsiniz.

Doğal saç boyası kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

En çok kullanılan saç renkleri için organik saç boyası yapımı tariflerini sizlerle paylaştık ancak uygulamaya geçecekler için birkaç ufak uyarıyı hatırlatmakta fayda var. Bütün tariflerde elde edeceğiniz karışımların mutlaka iyice soğumuş olduğuna emin olun. Sıcak uygulamalarda saç deriniz ciddi zararlar görebilir. Gözlerinize temas etmemesine azami özen gösterin. Ağzınıza bir miktar kaçarsa bol su ile çalkalayın. Ayrıca uygularken eldiven kullanın, sonra ellerinizi normal rengine döndürmek için çok uğraşabilirsiniz. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece denemekten korkmayın, sonuçta hepsi doğal ürünler ve etkileri geçicidir.