AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Saç uzatma için kınanın faydaları nedir? Saça kına nasıl yapılır? yazımızda!

Saç uzatma için kına

Bu yazımızda saç uzatması için kınanın etkileri ve faydaları hakkında bilgi paylaşacağız. Hızlı saç uzatma için ne faydalıdır? Uzun saç bakımı için ne yapmak gerekir? Benzeri bir arama yapıyorsanız, cevap basit. Aradığınız kına’dır.

Sağlıklı güzel saçlar hepimizin için çabaladığı bir şeydir. Hasar görmüş saçlarımızı tedavi etmeyi vaat eden çeşitli yöntemleri deneriz. Aslında saç sorunlarına neden olan faktörler bellidir. Hormonal dengesizlik, uzun süreli hastalık, dengesiz beslenme, kirlilik, stres ve kalıtsal nedenler gibi pek çok etken bu faktörler arasındadır. Bizde bu sayfamızda; uzun saçlar için saç bakımı üzerine yoğunlaştık ve bu yazıyı sizler için hazırladık.

Saç sağlığını ve dokusunu iyileştirmek için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Sat uzatmaya etkili madde kına; kına ağacının yapraklarının dövülerek toz haline getirilmesi ile elde edilen bir maddedir. Daha yaygın olarak Hindistan’da Mehendi olarak bilinir ve burada kadınlar tarafından sık kullanılır.

Saç uzatmak için kınanın avantajları

Kına düzenli olarak uygulandığında saçların daha güçlü olmasına yardımcı olur. Kına iyi bir besleyici saç kremi etkisine sahiptir. Saçları pürüzsüz ve güzel yapar ve hızlı büyümesine yardımcı olur. Kınanın düzenli ve doğrudan uygulanması, kepek ve kaşıntıyı gidermeye de yardımcı olur. Zira kafa derisini sağlıklı hale getirme ve besleme özelliğine sahiptir. Kına saçları renklendirmek için çoğunlukla kullanılan doğal bir bitki tozudur.

Saç büyümesi için Kına kullanmanın birçok faydası da vardır.

Faydasını bildiğimiz diğer maddelerle saç bakımı için maddeler saydık. Kına doğal bir bileşen olduğu için hiçbir yan etkisi yoktur. Saçınızın kalitesini korumaya yardımcı olan mükemmel doğal saç kremidir. Bakterilere ve mikroplara karşı savaşmaya yardımcı olan anti mikrobiyal özellikler içerir. Saç köküne hacim verir ve aynı zamanda saçlarınızı güzel, ipeksi ve güçlü yapacak gerekli pigmentleri iletir.

Kınanın uygulanması, kılların saç dökülmesini ve saç dökülmesini önleyecek şekilde iki kat kaplamasını sağlar. Aynı zamanda, saç tellerini düzeltmeye de yardımcı olur, saç tellerini kalın ve güçlü yapar. Kına, ağarmış saçlardan kurtulmak isteyen veya daha fazla ağarmayı önlemek isteyenler için iyidir. Kimyasal saç boyalarına alerjisi olanlar için de iyi bir alternatiftir.

Saça kına nasıl yapılır?

Kına (istediğiniz renk ve türünü seçebilirsiniz)
Ilık su
Bir karıştırma kabı
Bir kaşık
Biraz vazelin
Zeytinyağı
Eski bir havlu
Kınayı uygulamak için bir fırça
Eldivenler ( plastik veya lastik eldiven kullanabilirsiniz)
Duş başlığı

Saçınıza kına uygulamaya karar verdiğinizde, uygulama sonrası en az 12 saat saçı yıkamamak gerektiğini unutmayın. Saçınızı renklendirmeye hazır olduğunuzda, saçınızı hafifçe nemlendirin. Saçta kalabilecek suyun tamamını alın. Biraz zeytinyağı alın ve bu yağdan birkaç damla saçınıza sürün. Karıştırma kabında, kınayı ılık suyla birlikte karıştırın. Ayrıca, Hint usulü kına, yaygın olarak Amla olarak bilinen, saçları parlak gösteren çeşitli katkılar da ekleyebilirsiniz. Biraz koku eklemek için tarçın, zencefil, lavanta veya tercih ettiğiniz yağlar gibi farklı yağlar da ekleyebilirsiniz. Kişinin isteğine yönelik saç bakımlarında nemli görünüm de önemlidir. Saçınızı nemlendirmek için yoğurt, yumurta veya zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Tozu karıştırmak için bir kaşık kullanın ve bir macun haline getirin. Topakların oluşmadığından emin olun, kına tozunu ve ılık suyu eklerken sürekli karıştırın. Alternatif olarak, kına paketlerinde verilen talimatlara göre karıştırmayı seçebilirsiniz

Rengin alın kısmına bulaşmasını önlemek için öncelikle alnınıza vazelin sürün ve bir katman oluşturun. Eldivenlerinizi giyin. Kına, saçlarınızın küçük bir bölümüne uygulayarak başlayın. Uygulamayı ne taraftan başlattığınız unutmamanız önemlidir (saat yönünde). Saçın bir başka bölümünü alıp saatin ters yönünde sarın ve kına uygulayın. Parçaları dönüşümlü olarak sarın – ilk önce bir parçasını bir yönde ve diğer parçasını yönde sarmayı unutmayın. Saç köklerini kaçırmayın. Bunu yapmaya devam edin ve başınızın üstünde bir yığın yapın. Bu, saçlarınıza herhangi bir klips veya pim olmadan yerinde kalmasına yardımcı olacaktır. Kınanın düşmesini önlemek için duş bonesi takın. Hafif bir gölge istiyorsanız bir saat kadar tutun ve daha koyu bir tonda istiyorsanız saçlarınızı 3 saat kadar bu şekilde bekletin. Bu, güzelce oturacak ve saçınızı renklendirecektir. Gerekli sürenin ardından kına, ılık suyla yıkanmalıdır. Kınayı yıkadıktan sonra en az 24 saat şampuan kullanmayın. Bekletildiğinde bırakıldığında kına kalınlaşır ve uygulama esnasında büyük güçlük yaşarsınız. Kına tuhaf bir keskin koku yayarsa, rahatsızlık çekenlerin bu kokuya tahammül etmesi zor olabilir. Bunun için yukarıda belirtilen esansiyel yağları kullanabilirsiniz.