AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Sarıgerme

Sarıgerme mahallesi Muğla ili Ortaca ilçesi’ne bağlıdır. Mavi bayraklı Sarıgerme plajı ile de ünlüdür.

Sarıgerme beş yıldızlı turistik otellerin bulunduğu mavi bayraklı plajı ile de meşhurdur. Ortaca’ya gitmişken Türkiye’nin en meşhur plajlarından biri olan Sarıgerme plajı’na uğramamak olmaz derler. Bir çok restorantında yer aldığı, yedi kilometre uzunluğundaki bu geniş kumsal ziyaretçilerine, çam ormanları, muhteşem bir deniz ve huzur vaat etmektedir.

Sarıgerme, Dalaman Uluslararası havaalanı’na 20 kilometre uzaklıkta olup, her yıl onbinlerce turistin ziyaret ettiği, en çok rağbet gören beldeler arasındadır.

Sırtını çamlara dayamış Sarıgerme sahilinde ince kumlu kumsal ile çamların amansız mücadelesi yüzyıllardır sürmektedir. Bu sahillerde, tarihte Pisilis Antik Kenti kuruluymuş. Kazı çalışması yapılmadan bölgenin turizme açılması ile otellerin yapılması ile Pisilis tarihin ve kumun derinliklerine gömülmüş. Sarıgerme, sahilden 850 metre içerideki Osmaniye köyü’nün sahilinin adıdır aslında. Sarıgerme adı, Osmaniye’nin içinden geçen ve kumsalı bölen Sarıçay’dan geliyor. Sarıçay, ormandan kesilen kerestelerin denize taşınması sırasında kullanılırmış. Keresteler denize kaçmasın diye deniz bağlantısı kapatılırmış Bu işleme “germe” denilirmiş. Türkiye’mizin en ünlü plajlarından biri olan Saarıgerme plajı da adını buradan almıştır. Blögede yer alan çok sayıda 5 yıldızlı turistik Sarıgerme otelleri Dalaman hava limanına yakınlığı ile de sadece Türkiye’den değil dünya’nın çeşitli yerlerinden bölgeye gelen çok sayıda yerli turistleri ve yabancı turistleri ağırlamaktadır.

Sarıgerme plajının kumsalının açığındaki Babaada, tekne turu yapanların uğrak yerlerindendir. Adanın Sarıgerme’ye bakan tarafı korunaklı olduğundan tekneler bu tarafa bağlanmaktadır. Babaada’nın arka tarafı ise kayalıktır. Genellikle dalış meraklıları tarafından tercih edilmektedir. Eğer iyi bir yüzücü iseniz adaya kadar yüzüp sonra tepeye tırmanabilir ve eşsiz manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.

Sarıgerme’ye gidenlere ayrıca görmelerini tavsiye ettiğimiz yerlerden birisi de Sarıgerme ve İztuzu plajlarından deniz yolu ile gidebilecekleri Mavi mağara’dır. Dışarıdan bakıldığında muska görünümlü üçgen girişi olan bu mağaranın içi sıcaktır. Buraya yüzerek ya da küçük bot tarzı tekneler ile gidilebilmekte. Suyun mavi rengi mağaranın içerisinde alabildiğine hakimdir. Bu küçük oda’nın içinde kendinizi mavi neon ışıklarının yansıdığı bir salonda gibi hissedersiniz. Mavi mağaraya Sarıgerme ve İztuzu plajlarından da deniz yolu ile ulaşabilirsiniz. Bu tip mağaralar en çok dalış turizmi sevenler ve zıpkınla balık avı yapan meraklılar tarafından bilinir. Mavi mağaranın içindeki su kristal berraklığa sahiptir.

Mavi mağara gibi Sulu in de İztuzu ve Sarıgerme plajları arasında yer almaktadır. Burası hem giriş bölümü hem de içinin genişliği itibarı ile Mavi mağara’dan çok daha büyüktür. İçeriye orta boy tekneler rahatlıkla girebilmektedir. Sulu in Balıkçı teknelerinin yağmurdan ve gecenin ayazından korunmalarına olanak sağlayan doğal bir barınaktır. Mağaranın tavanından yağışlı havalarda yağmur suyu sızmaktadır. Bazılarına göre de mağaranın adının bu yüzden Sulu in mağarası olarak adlandırıldığı düşünülmektedir.