AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Şeftali kurabiye tarifi

Şeftali kurabiye nasıl yapılır? Şeftali kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Bu sayfamızda paylaşacağımız tarifte aslında şeftali yok. fakat kurabiyelerin görünümü şeftaliye benzediği için bu ad verilmiş. Kısaca şeftali hakkında bilgi verelim.

Şeftali; Anayurdu Asyadır. Gülgillerden, sıcak ve ılıman ülkelerde yetiştirilen bir meyve ağacı ve meyvesine denir. Bu ağacın, olgunlaştığı zaman hafif tüylü olan kabuğu kızaran, iri, tek çekirdekli, etli, eti kırmızı ya da sarı, tatlı ve sulu meyvesidir. Meyve olarak tüketilmesi dışında pasta, kek, tatlı ve reçel yapımında da kullanılır.

Üst satırlarda bahsetmiştik. Aslında sayfada tarifini paylaştığımız kurabiyenin içeriğinde şeftali bulunmuyor. Sadece görünümü benzemekte. Her ne kadar içeriğinde şeftali olmasa bile kurabiye seviyorsanız bu tadı da seveceğinize eminiz. Buyurun önce malzemeler, sonra tarif.

Şeftali kurabiye hamuru malzemesi

1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çay bardağı yoğurt

Şeftali kurabiye içi için malzeme

1 çorba kaşığı fındık
1 tatlı kaşığı kakao
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı süt
Kırmızı Sarı yeşil 3 renk renk şeker boyası

Şeftali kurabiye tarifi

Şeftali görünümlü kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamurunu hazırlayalım. Tabii önce fırını ısınması için 170 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım. Yumurta, şeker, sıvı yağ, margarin, limon kabuğu kabartma tozu yoğurt ve aldığı kadar unu karıştıralım. Kurabiyeler için hamur yapalım.

Bu hamurdan küçük parçalar koparalım. Yuvarlayıp şekil verelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Pişerken içine koyacağımız malzemeyi de hazırlayabiliriz. Kurabiyeler fırında pişip soğuduğu zaman içlerini çay kaşığı ile çıkarıp ayıralım.

Kurabiye içine koyacağımız malzemeyi hazırlamak için fındık, süt, bal ve kakaoyu bulamaç yapalım. Bu bulamaç harcı içini boşalttığımız kurabiyelerin içine pay edelim. İki kurabiyeyi birbirine birleştirelim.

3 ayrı kaseye şeker boyalarını ayrı ayrı koyarak sulandıralım. Kurabiyeleri bu şeker boyalarına batıralım. Daha sonra da üzerine şeker serpip servis yapabiliriz. Şeftali kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.