AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tahin soslu profiterol tarifi

Tahin soslu profiterol nasıl yapılır? Tahin soslu profiterol tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Tahin; Susam ezilerek ve farklı işlemlerden geçirilip elde edilir. Yağ kıvamında akışkan haldedir. Kahvaltıda ve unlu yiyeceklerle birlikte tüketilir. İçine bal veya pekmez katılabilir. Yüksek besin değerine sahip bir tatlı olarak da tüketilmektedir.
Tahin %55 %60 oranında yağ içermektedir. Vücuda doğal enerji verme özelliğine sahiptir. Vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asitleri oluşumunda faydası vardır.  A, B ve E vitaminlerinde hariç, kalsiyum ve demir bakımından da fazlasıyla zengindir. İçeriğindeki E vitamini, kalp damar hastalıkları ile damar tıkanıklığında fayda sağlar. Hücre yapısının bozulmasını engelleyip ve metabolizmayı da hızlandırma etkisi vardır. Daha önceden tahinli poğaça tarifi ve tahinli tatlı tarifi paylaşmıştık. Ekli sayfalardan onları da inceleyebilirsiniz.
Profiterol; Top şekli verilen hamurun içine konulan özel kremalı ve üstü eritilmiş çikolatayla kaplı bir tatlı çeşididir. Profiterolün nereden gelme olduğu tam olarak bilinmemektedir. Bazı yemek ustaları profiterolü bir Fransız tatlısı olarak tanımlar, ama bu bilgi kesin değildir. Profiterol yapımı esnasında hafif pişirilen bir hamur kullanılır.
Sitemizde tatlı yapımı için pek çok tarif mevcuttur. Onları da incelemenizi önerdiğimiz hatırlatalım. Tahinli profiterol yapılışı için gerekli profiterol malzemeleri alt satırlarda yer almaktadır.

Tahin soslu profiterol hamuru malzemesi

1 su bardağı su
1 su bardağı un
2 çay kaşığı şeker
50 gram margarin
1 çay kaşığı tuz
8 adet yumurta

Tahinli profiterol sosu malzeme

7,5 su bardağı sıcak süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
400 gram tahin
1 paket krema
50 gram margarin
1 su bardağı şeker

Tahinli profiterol tarifi

Tahin soslu profiterol yapılışı için önce profiterol hamurunu yapalım. Dibi yuvarlak bir tencerenin içine su, tuz ve margarini koyup, kaynatalım. Yavaş yavaş unu yedirelim. Tahta spatula ile karıştıralım. Hamur pişip topak haline geldiğinde ateşten alalım. Biraz soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak, elle veya makine ile iyice yoğuralım. Fırın tepsisini hazırlayalım. Hazır olan malzemeyi sıkma torbasına koyalım. Fındık büyüklüğünde tepsiye sıkalım. Orta dereceli fırında pişirelim.
Tahinli profiterol sosu yapma işlemine geçelim. Çukur bir tencereye un, şeker ve yumurta ile 1 su bardağı suyu koyalım. İyice karıştıralım. Sütü de ilave edelim. Karıştırıp bir taşım kaynatalım. Ateşten alalım ve karıştırarak soğutalım. İçine kremanın yarısını ve yağı ilave edelim.
Hazırladığımız kremayı sıkma torbasına dolduralım. Daha önce hazırladığımız profiterol hamurlarının altından sıkarak dolduralım. Kalan kremaya tahin ilave edelim. Malzemenin üzerinde gezdirelim. Yeşil fıstık veya krem şanti ile süsleyebiliriz. Tahin soslu profiterol tarifi ile yaptığımız tatlı artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.