AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tart kurabiye tarifi

Tart kurabiye nasıl yapılır? Tart kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Tart; kökeni Fransızca Tarte kelimesinden gelmiştir. Turta kabı içinde, meyve veya krema konularak pişirilen ve kenarları olan kek türü bir tatlıdır. Üzeri yapılan türüne göre açık veya kapalı olur. Örnek olarak peynirli tart veya vişneli tartolet tarifleri için ekli sayfaları da inceleyebilirsiniz. Bu sayfamızda ise tart kurabiye yapımını anlatacağız. Şimdi malzemeler ve tarif kısmına geçelim.

Tart kurabiye hamuru malzemesi

1 su bardağı un
1 çay bardağı ayrıca un
1 su bardağı tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı soğuk su

Tart kurabiye yapılışı

Tart kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamurunu hazırlayalım. Tabii önce fırını ısınması için 160 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım. Tereyağı ve toz şekeri iyice karıştıralım. Tüm kurabiye hamuru malzemelerini karışıma ekleyelim. İyice yoğuralım. Sert ama kolay şekil alan bir kıvamda hamur elde edelim.

Hamurun üçte birlik kısmını üst kısmına şerit yapmak için ayıralım. Yağlanmış tart kalıplarına hamuru pay edelim. Üzerine dilediğimiz marmelattan da sürebiliriz. Kalan hamuru ince şeritler halinde keselim. Tartların üzerine şeritler ile kapatalım.

160 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirelim. Tart kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. Ayrıca dilerseniz üzerini krema, çikolata sosu, bal, şeker, fındık, fıstık, badem ya da meyve tanecikleri ile zevk ve damak tadınıza göre de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.