AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tavuk göğsü tarifi

Tavuk göğsü nasıl yapılır? Tavuk göğsü tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.Tavuk; Sülüngiller cinsi bir kümes hayvanıdır. Yeryüzünün her yerinde yetiştirilir. Yumurtasından ve etinden faydalanılır.
Tavuk göğsü tatlısı; Ana malzemesi, tavuğun göğüs etidir. Yapımı kolay ve sevilen sütlü bir tatlı çeşididir. Tatlı yapımı için öneriler paylaştığımız sitemizde tavuk eti ile yapılan bu tatlının da olması gerektiğini düşündük. sizin için malzeme listesi ve yapımını alt satırlarda bilginize sunduk. Arzu edenler tavuklu börek tarifleri için de ekli sayfamızı inceleyebilirler.

Tavuk göğsü tatlı malzemesi

Yarım tavuk göğsü eti
5 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
1 litre süt
1 tatlı kaşığı salep (Gerçek salep kullanın)
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
1-2 tatlı kaşığı tarçın

Tavuk göğsü tarifi

Tavuk göğsü tatlı yapımı için önce tavuk göğsünü haşlayalım. Haşlanmış tavuk etini lif lif didikleyelim. Derin bir kaba koyarak bekletelim. Pirinç ununu ve salebi yarım su bardağı sütle ezelim. Pütürsüz bir kıvama getirelim.
Sütün kalan kısmını ve toz şekeri orta boy bir tencereye aktarıp kaynatalım. Süt kaynamaya başlarken içine azar azar pirinç unlu karışımdan ilave edelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Dibinin tutmaması için tahta bir kaşıkla karıştıralım. Karışımı koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
Koyulaşmaya başlayınca tavukları üzerine aktarıp iyice karıştıralım. Boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edelim. Ocaktan alalım. İçi suyla ıslatılmış dikdörtgen bir tepsiye aktarıp soğumaya bırakalım. Üzerine de tarçın serpip servise sunabiliriz. Afiyet olsun!
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.