AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ev yapımı tavuk kokoreç tarifi ile değişik ve lezzetli bir yemek yapmak ister misiniz?

Tavuk kokoreç

Tavuk kokoreç nasıl yapılır? Tavuk kokoreç tarifi ve tavuk kokoreç yapımı için gerekli malzemeleri sayfamızda paylaştık.

Kokoreç

Aslında, iyice temizlenen koyun ya da kuzu bağırsağı ile yapılır. Soğan suyu, tuz ve karabiber ile ovulan bağırsağın arasına içyağı konulur. Hazırlanan malzeme şişe sarılarak, kor ateşte kızartılıp yapılır. Servis edilmeden öncede domatesi biber ile harmanlanıp tekrar kavurularak üzerine kekik serpilip yenilen bir yemektir. Bu gün biz biraz değişilik yapalım ve bu sevilen lezzeti tavukla nasıl yapabilirsiniz onu anlatalım dedik.

malzeme listesi

1 limonun suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 parça tavuğun göğüs eti
3 domates
4 diş sarımsak
4 sivri biber
7 sap taze soğan

Tavuk kokoreç tarifi

Öncelikle tavuğun göğüs eti kısmından olan etleri küçük parçalar olacak şekilde doğrayalım. Sarımsağı tuz ile iyice ezerek dövelim. Bunun üzerine limonun suyunu ekleyelim. Bu karışım ile tavuk, zeytinyağı ve sarımsağı güzelce harmanlayalım. Bir kabın içine koyalım. Folyo veya streç film ile ağzını hava almayacak şekilde kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.

Soğan, biber ve kabuklarını soyduğumuz domatesleri olabildiğince küçük küp parçalara bölelim. Tavukla birlikte tavada kızartalım. Suyu çektiği zaman diğer baharatları ilave edelim. 2 dakika daha karıştırıp kavurmaya devam edelim. Artık pişirdiğimiz tavuk kokoreç servis için hazırdır! Afiyet olsun.