AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

TikTok profil web site ekleme nasıl yapılır?

Sosyal medya paylaşım uygulaması Tiktok yeni güncelleme ile kullanıcıları için tiktok profil (Bio) alanına web site ekleme işlemini test etmeye başladı. Şu an için çoğu hesaplarda bu alan görünmüyor olsa’da bazı yeni açılan hesaplarda ve mevcut eski hesaplarda bu özellik aktif görünmekte.

Şimdi gelelim merak edilen sorulara ve cevaplarına 🙂

Tiktok profil bio alanına site link bağlantısı nasıl verilir?

Hesabınıza giriş yapın, düzenle butonuna basın ve açılan sayfada instagram profilini bağla satırının üst kısmında resimdeki gibi bağlantı alanı göreceksiniz. O alana profili bağlamak istediğiniz internet sitesi adresinizi ekleyebilirsiniz.

Tiktok profile web site ekleme hangi hesaplarda aktif?

Bu konuda random bir sistem çalışıyor, kademeli olarak tüm hesaplarda bu özelliğin aktif olması bekleniyor. Henüz çoğu hesapta bu özellik aktif olmasa da zaman içinde yaygınlaşması kesin görünüyor, zira uygulamanın genel kullanıcı kitlesi dışında ticari markaların e-ticaret pazarından ve link bağlantısı trafiği pastasından pay alması için kendini geliştirmesi kaçınılmaz gibi görünmekte. Özelliğin aktif olması için hesabın eski veya yeni olmasının hiç bir önemi yok. Örnek vermek gerekirse görseldeki hesap yani https://tiktok.com/@gorulecekyerler hesabı 27 şubat 2020 tarihinde açıldı ve hesap açıldığında bu özellik aktif idi. Yani hesabın takipçi sayısı ya da eski veya yeni olmasının hiç bir önemi yok! Fakat bu deneme sonrası açtığımız farklı hesapların bio alanına site linki bağlantısı verme özelliği maalesef aktif değildi. Bu da hesaplarda özelliğin test edilirken random (Rastgele) seçim yapıldığını gösteriyor. Ayrıca hesap pro hesap da değildi. Yani bu özelliğin aktif olması için pro hesap olmasıda şart değil.

Not: profil web tarayıcı üzerinden görüntülendiğinde mevcut instagram bağlantısı ve web sitesi görünmüyor ama uygulama içinde bu özellikler aktiftir. İlerleyen dönemlerde web tarayıcıları üzerinde de bu alanların gösterileceğini düşünüyoruz.

Tiktok profile link ekleyince bağlantı nerede görünüyor?

Bağlantı kısmına eğer sitenizi eklemişseniz prfil sayfasında bio alanının alt kısmı, takipçi ve takip edilenler kısmınında üst alanında görünüyor.

Şimdilik bu açıklamalar yeterlidir sanırız. Yeni ipuçları ve internet haberleri için bizi takipte kalın 😉