AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tülbent mantısı nasıl yapılır? Tülbent mantısı tarifi ve tülbnet mantısı yapılışı için sayfamızı inceleyin. Tülbent mantısı yapımı için gerekli malzemeler

Tülbent mantısı tarifi

Tülbent mantısı nasıl yapılır? Tülbent mantısı tarifi ve tülbnet mantısı yapılışı için sayfamızı inceleyin. Tülbent mantısı yapımı için gerekli malzemeler sitemizde paylaşıldı.

Tülbent nedir?

Pamuktan ince ve seyrek dokunarak yapılan yumuşak ve hafif bir bez kumaştır. Bu kumaş aynı zamanda başörtüsü ve ince yazlık elbise yada bluz yapımı içinde kullanılır.

Mantı nedir?

İnce şekilde açılmış yufkalar dörtgenler halinde kesilip, içine kıyma koyularak bohça haline getirilip haşlaması yapılan bir hamur işidir.

Bu sayfamızda ince tülbent kumaşı kullanılarak yapılan tülbent mantısının tarifini paylaşacağız. Bu hamur işi adını tahmin ettiğiniz üzere tülbent kullanarak yapılmasından almıştır.

Tülbent mantısı malzeme listesi

500 gram kıyma
2 adet soğan
2 adet yufka
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı pul biber
Yoğurt
Yarım demet maydanoz

Tülbent mantısı tarifi

Soğanı yemeklik şekilde ince doğrayalım. Kıyma ile beraber kavuralım. Üstüne tuz ve karabiber ilave edelim. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştıralım.

Düz bir zemine yufkayı serelim. Yufkanın üstüne hazırladığımız kıymalı harcı yayalım. Yufkayı rulo şeklinde saralım. Sonra bu ruloyu temiz bir tülbent ile sarıp iki ucunu düğümleyelim.

Önceden kaynattığımız tuzlu suyun içinde 6-7 dakika haşlayalım. Haşlandıktan sonra tepsiye alalım. Tülbenti çıkartalım. Rulo halindeki hamur işini dilimler halinde keselim. Küçük bir tavada yağın içinde kırmızı pul biber ekleyerek sos için yağı hazırlayalım. Tülbent mantısının üzerine bu yağlı sos ile beraber yoğurdu döküp servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Birbirinden nefis ve lezzetli yemekler için ayrıca sitemizdeki diğer yemek tariflerini de ekli sayfadan inceleyebilirsiniz. Süreç içinde hem görünümü güzel hemde tadı şahane yiyecekler ve değişik makarna tariflerini de sitemize eklemeye devam edeceğiz.