AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tutmaç çorbası tarifi

Rumeli tutmaç çorbası nasıl yapılır? tutmaç çorba tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Rumeli mutfağının sevilen yemekleri arasında olan bu çorbanın yapımı kolay ve lezzetlidir. Eskişehir mutfağı içinde de yer almakta olup orada bu çorbanın adı tabak börek çorba olarak tanımlanır.

Tutmaç çorbası malzemesi

250 gram yada 300 gram az yağlı dana kıyma.
1 çay kaşığı tuz.
1 çay kaşığı karabiber.
2 yemek kaşığı un.
7 su bardağı sıcak su.

Tutmaç çorbası erişte hamuru malzemeleri

1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
5-8 yemek kaşığı su
Ya da 1 su bardağı kışlık erişte

Tutmaç çorba sosu için malzemeler

2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı su

Çorba üzeri için malzeme

20-25 gram tereyağı
2-3 çay kaşığı kırmızı pul biber

Rumeli tutmaç çorbası tarifi

Rumeli yemekleri içinde sevilen çorbalardan biri olan tutmaç çorbasını yapmak için önce derin bir kap içinde kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğuralım. Bir tepsiye un serpelim. Nohut gibi köfteleri yuvarlayıp unlu tepsi içinde iyice una bulayalım. Buzdolabına koyup bekletelim. Köfteler buzdolabında beklerken bizde hamuru yapalım. Hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım.

Hamuru iki eşit parçaya bölüp, parçaları ince yufkalar halinde açalım. Yufkaları 2-3 santim eninde şeritler halinde kesip üst üste koyalım. Yarım milim kalınlığında keselim. Bununla uğraşmak istemezsek 1 su bardağı kışlık erişte de kullanabiliriz.

Orta boy bir tencereye su koyup kaynatalım. Su kaynayınca köfteleri ve erişteyi kaynayan suya aktarıp sık sık karıştırarak 10 dakika kadar pişirelim.

Diğer bir tarafta yoğurdu, geniş bir kaseye aktaralım. Üzerine dövülmüş sarımsak ve yumurta ekledikten sonra 1 su bardağı su katıp iyice çırpalım. Hazırladığımız karışımı kaynayan çorbaya aktarıp sürekli karıştıralım. Yaklaşık 5 ila 7 dakika daha pişirelim. Tuzu da ekleyip ocaktan çorbayı alalım. Yağı bir tava içinde eritip üzerine pul biber ekleyelim. Kızgın yağda 1 dakika daha pişirelim. Sosu artık tutmaç çorbası tarifi ile pişirdiğimiz çorbanın üzerine gezdirip servis yapabiliriz.

Değişik çorba tarifleri sitemizde paylaşılmaktadır.