AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Vişneli bisküvi pastası tarifi

Vişneli bisküvi pastası nasıl yapılır? Vişneli bisküvi pastası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Vişneli bisküvili pastanın ana malzemesi adından anlaşılacağı üzere vişne ve bisküvidir.  Bisküvi Fransızca Biscuit (2 kez pişirilmiş) kelimesinden gelir. Genelde un, süt ve şekerle yapılır. Uzun süre saklanabilir, ince, gevrek ve kuru bir çeşit pastadır.

Vişneli bisküvi pastası malzemesi

500 gram vişne
6 çorba kaşığı vişne reçeli
2, 3 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı kakao
6-7 yumurta akı
1 tatlı kaşığı hindistancevizi

Vişneli bisküvili pasta yapılışı

Vişneli bisküvili pastayı yapmak için önce vişneleri yıkayalım. Çekirdeklerini çıkaralım. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtmaya alalım. Bisküvileri robotta ezip un haline getirelim. Kakao ilave edip karıştıralım. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpalım. Bisküvili karışıma ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız hamuru da dörde bölelim.

20 santim çapındaki 4 adet tart kalıbını yağlı kağıt ile kaplayalım. Hamuru kalıplara bölelim. Fırında 30 dakika pişirerek soğumaya bırakalım. Bisküvilerden birini servis tabağına alalım. Üzerine reçel sürüp vişneleri dizelim. Diğer bisküvilerin de aralarına reçel sürelim. Üzerine vişne dizip üst üste dizelim. En üste hindistancevizi serpelim. Buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika bekletelim. Artık dilimleyip servis yapabiliriz. Vişneli bisküvili pasta servise hazırdır Afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.