AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yer elmalı krep tarifi

Yer elmalı krep nasıl yapılır? Yer elmalı krep tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Yer elması; Patates gibi yer altında yetişen bir kış sebzesidir. İçeriğinde nişasta olmadığı için şeker hastalarına tüketimi önerilir. Fakat içinde protein olmadığı için de diyet esnasında tavsiye edilmez. Tadı ve görünümü ise turp ile enginara benzer. Faydaları ise oldukça fazladır. Bu sayfamızda paylaştığımız krep tarifi de yer elması ile yapılan için olacak.

Yer elmalı krep iç malzemeleri

2 adet soğan
1 adet havuç
500 gram yer elması
1 adet domates
2 adet kesme şeker
Yarım demet dereotu
1 tutam tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet limonun suyu

Yer elmalı krep hamuru malzemeleri

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz

Yer elmalı krep tarifi

Yer elmalı krep yapmak için önce krep içini hazırlayalım. Yer elmalarını ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayalım. Soğanı yemekli doğrayıp zeytinyağında pembe renk alana kadar kavuralım. Yer elması, küp doğranmış domates, havuç, kesme şeker ve tuzu da tencereye atalım. 1 su bardağı su koyup kısık ateşte suyunu hafif çekene kadar pişirelim. Tencereyi ocaktan alıp soğuduktan sonra süzgeçten geçirelim.

Haşlanmış bezelye ve ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştıralım. Bu arada krep hamurunu da hazırlayalım. Önce krep hamuru malzemesini çırpalım. Yağlanmış küçük boy teflon tavaya 1 kepçe krep hamuru atalım. Önlü arkalı pişirelim. Pişen krep hamurlarının üzerine yer elmalı krep iç malzemesini koyalım. Krepleri rulo yapıp, üzerine de yemeğin suyunu gezdirerek servis yapabiliriz.

Yer elmalı krep tarifi ile hazırladığımız krepler ikram için hazırdır. afiyet olsun. Tabii dip not olarak eklemekte fayda var! Yer elmalı kreplerin lezzeti ve tazeliği çabuk bozulur! bu nedenle en çok 2 gün içinde tüketmek gerekir.

Sitemizde paylaşılan diğer krep tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.