AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Enfeksiyonlu, kuru, yağlı ve bakıma ihtiyaç duyan diğer cilt tipleri için yoğurt maskesinin faydaları sitemizde!

Yoğurt maskesi

Yoğurt maskesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Hangi malzemeler ile karıştırılır? Hangi cilt tipleri için ne tür bir fayda sağlar? Yoğurt maskeleri hakkında merak edilenler ve yoğurt maskesi tarifleri yazımızda paylaşıldı.

Yoğurt; Sütün içine maya katılarak elde edilen kıvamlı, beyaz bir besin maddesidir. Mütevazi bir süt ürünü olan yoğurt sadece yemeklerle lezzetli bütün oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda size sağlıklı bir atıştırmalığa göre besinle doludur. Ancak, yoğurdun yüz maskesi olarak kullanıldığında cildinizde mucizeler yarattığını biliyor muydunuz? Çoğu kişi, yoğurt maskesinin birçok yararı olduğunu bilmiyor. Doğal maddelerle cilt bakımı yapmaya devam edelim.

Yoğurt Maskesi hakkında daha fazla bilgi için alt satırları inceleyin.

Yoğurtta Bulunan Besin Maddeleri

Yoğurt maskesi size parlak, genç cilde sahip olmak için bir mucize sunar. Hepsi yoğurtta bulunan bu harika besin maddeleri yüzünden bu gıda eşsiz bir nimettir. Bu besinler cilt dostudur ve yoğurt maskesini bu kadar etkili kılar.

İşte, yoğurtta cildi gençleştirip sağlıklı ve kusursuz hale getirmeye yardımcı olan 4 temel besin öğesinin bir listesi.

Çinko

100 g yoğurtta yaklaşık 1 mg çinko bulunur. Bu mineral, anti-inflamatuar özellikleri, astringent olması ve hücre çoğalmasını ve doku yenilemesini kolaylaştırması ile ünlüdür. Çinko aynı zamanda yağ bezleri tarafından üretilen sebumun düzenlenmesinde yardımcı olur ve böylece akne ve sivilceleri iyileştirir.

Kalsiyum

Hepimiz, yoğurtta kalsiyumun bol olduğunu biliyoruz, ancak cildinizin çoğunluğunun kalsiyum olduğunu biliyor muydunuz? Dolayısıyla, kalsiyum desteği, sağlıklı ve zahmetsiz cilt yenilenmesine yardımcı olur ve cildin kuru ve mat olmasını önler.

B vitamini

B2, B5 ve B12 vitaminleri yoğurtta doludur (1) . Parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlayan B2 vitamini veya riboflavin içerir. Riboflavin, cildi nemli tutmaya yardımcı olur, cilt hücrelerini serbest radikallerin neden olduğu hasardan korur, hücresel rejenerasyon(yenilenme) ve büyümesine yardımcı olur ve sağlıklı hücresel yağ üretiminde rol oynar. Bir fincan yoğurt, önerilen günlük riboflavin miktarının yüzde 20 ila 30’unu karşılar. Bu gereksinimler cilt bakımı yaparken oldukça önem taşır.

Laktik Asit

Yoğurttaki ana besleyicilerden biri laktik astittir ve aynı zamanda birçok cilt bakım ürünlerindeki en önemli maddelerinden birini oluşturmaktadır. Laktik asit mükemmel bir eksfoliye edici ve cilt nemlendiricisidir (2). Aynı zamanda, kırışıklıkların görünürlüğünü azaltarak ve yeni kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşmasını önleyerek anti-aging (yaşlanma karşıtı) olarak da işlev görür.

Yoğurt cildiniz için harika kılan çeşitli besin maddeleri hakkında her şeyin farkında olduğumuza göre, yoğurt maskesi kullanarak elde edebileceğiniz tüm faydalara bir göz atalım.

İşte bu inanılmaz maske kullanmanın harika yararlarından bazıları alt kısımda sayıldı. Aslında cildiniz maske için size teşekkür edecek!

Yoğurt maskesinin faydaları alt satırlarda kısaca sıralandı.

Nemlendirici özelliği ile nemlendirilmiş cilt sağlar

Yüzünüz donuk ve yorgun görünüyorsa endişelenmeyin. Yuvarlak hareketlerle yüzünüze doğal yoğurt uygulamayın. Yoğurtta bulunan laktik asit cildin nemlenmesine yardımcı olur, böylece yorgun görünümü hafifletmiş olursunuz.

Daha açık cilt rengi için parlaklık verir

Yoğurtta bulunan laktik asit tirozinaz adı verilen bir enzimin üretimini engeller. Bu enzim melanin üretiminden sorumludur. Melanin cildinizin renk tonunun kararmasına sebep olur. Melanin üretimi engellendiğinde daha parlak ten tonu elde edersiniz.

Eksfoliyasyon etkisi vardır

Yoğurt, mükemmel bir cilt koruyucusudur. Yoğurtta bulunan laktik asit, ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasına yardımcı olan doğal alfa hidroksil asit içerir. Laktik asit cildi tahriş etmez ve aynı zamanda ölü cilt hücrelerinin düzgün bir şekilde alınmasını sağlar. Bu da hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağlar.

Lekesiz ve kusursuz cilt görünümüne katkı sağlar

Her gün yoğurt maskesi kullanıyorsanız, akne ve sivilceye neden olan bakterileri yok edebilirsiniz. Yoğurtta bulunan çinko, ciltte oluşan iltihaplanmayı azaltır ve sebase bezlerin ürettiği yağ miktarını azaltmaya yardımcı olur. Yoğurtta bulunan probiyotikler bakterileri yok eder. Yoğurdun farklı unsurları kusursuz bir cildin tadını çıkarabilmeniz için idealdir.

Gözaltı morlukları için giderici özelliklere sahiptir

Yoğurt maskesi, göz çevresinde, altında kalıcı ve çirkin görünen morluklardan kurtulmak istediğiniz zaman size yardımcı olabilir. Yoğurtta bulunan çinko, lekeleri hafifletir ve cilt tonunu aydınlatır. Yoğurt maskesini düzenli olarak kullanmak, o mor çevrelerin giderilmesine ve hepsinden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Gençlik iksiri özelliği taşır

Yoğurt maskesi, serbest radikallerin cildinize zarar vermesini önleyen güçlü antioksidanlar içerir. Böylece düzenli olarak bu maskeyi kullanarak kırışıklıkların ve ince çizgilerin başlamasını erteleyebilirsiniz. Yoğurtta bulunan laktik asit, cildinizin zamanından önce yaşlanmasını önler.

Enfeksiyonsuz cilt sağlığına katkı sağlar

Yoğurttaki laktik asit antifungal(mantar karşıtı) özelliklere sahiptir. Dolayısıyla, bir yoğurt yüz maskesi mantar enfeksiyonuyla savaşmanın iyi bir yoludur. Enfeksiyon ortadan kalkıncaya kadar yüz maskesini sadece günde 4-5 kez kullanmanız gerekiyor ve enfeksiyonları bu şekilde giderebilirsiniz!

Güneş yanığını yatıştırma gücüne sahiptir

Yoğurtta bulunan çinko yatıştırıcı güneş yanığının anahtarıdır. Güneş yanmalarının neden olduğu acı ve kaşıntı hissini hafifletmeye yardımcı olacaktır. Başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Yüzünüzde güneş yanığı varsa, doğal bir yoğurt yüz maskesi olarak uygulayın. Çinko, kızarıklık ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur ve cildinizdeki doğal yağların dengelenmesine yardımcı olur. Ayrıca UVB’nin neden olduğu melanin üretimini bastırdığı da söylenmektedir. Zararlı gelişimler cilt bakımı sırasında zorlayıcı olabilir.

Yoğurdun Diğer Malzemelerle Karıştırılması

Tabii, sade yoğurt tek başına yetmeyebilir veya diğer cilt dostu malzemelerle birlikte kullanmak isteyebilirsiniz. Yoğurt maskesinin etkisini arttırmak için kullanabileceğiniz bazı maddeler şunlardır:

Rendelenmiş havuç ile yoğurt maskesi

Kuru cildiniz varsa ve sağlıklı, yumuşak ve nemli görünmesini istiyorsanız, yoğurdun içine rendelenmiş havuç ekleyin ve yüzünüze sürdürün. Cildi gençleştirecek ve cazip bir doğal parlaklık kazandıracaktır.

Limon suyu ile yoğurt maskesi

Yağlı veya donuk cildiniz varsa, yoğurtta mükemmel bir maske karışımı olabilir. Tıkalı gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur ve cildinizdeki ölü derinin dökülmesine yardımcı olur. Limon suyu, cilt tonunu dengelemek ve daha parlatmak için kullanılır.

Ballı yoğurt maskesi

Cildinizi esnek kılmak için, yoğurt yüz maskesine biraz bal ilave edin ve yüzünüze uygulayın. Bal, Ulusal Bal Kurulu’na göre doğal bir nemlendiricidir ve cildinizdeki nemi kilitler ve cildin kurumasını önler. Bal, kırışık oluşumunu azaltır. Ayrıca balın sivilce ve sivilce ile savaşmaya yardımcı olan antibakteriyel özellikleri vardır.

Yoğurt maskesinin faydaları Hakkında bu kadar özelliği saydıktan sonra almanız gereken önlemleri de belirtmekte fayda görüyoruz.

Hassas cildiniz varsa, yüz maskesini uyguladığınızda hafif karıncalanma hissi yaşayabilirsiniz. Bununla birlikte, cildiniz ultra-duyarlıysa, kaşıntı ve yanma hissi yaşayabilirsiniz. Böyle bir reaksiyon meydana gelirse, yüz maskesini derhal suyla yıkayın. Bir alerji testi yapın. Doğal yoğurtta bulunan laktik asit veya probiyotikler nedeniyle alerjik olabilirsiniz.

Süt ürünlerinde, alfa ve / veya beta hidroksil asitlerinde alerjiniz varsa maalesef yoğurt maskesini kullanamazsınız. Bu özellikler göz önüne alındığında cilt bakımı balsız olmaz.

Yüz maskesi için yoğurt satın alırken, sade, organik olarak üretilen ve kaymakla dolu olan birini tercih ettiğinizden emin olun.

Kesinlikle cildinizin hak ettiği tüm nemlendirmeyi ve besleyiciliğini sağlamak için tam yağlı bir yoğurt tercih ediniz.

Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır

Farklı cilt sorunları için farklı yoğurt yüz maskesi türleri vardır. İşte başlamanız için birkaç tarif.

Kuru ciltler için yoğurt maskesi tarifi ve gereken malzemeler

Bu, kuru ciltli insanlar için mükemmel nemlendirici yüz maskesidir. Cildinize yumuşak ve esnek hissi bırakacaktır.

2 yemek kaşığı doğal, tam yağlı yoğurt
1 çorba kaşığı organik bal
1 çorba kaşığı avokado püresi
1 çorba kaşığı pişmiş yulaf ezmesi

Tüm malzemeleri karıştırıp ince bir macun oluşturun. Yüzünüze uygulayın ve macunu yaklaşık 10 ila 15 dakika bekletin. Yüz maskesini yumuşak ve nemli bir bezle çıkarın ve farkı görün.

Tahriş olmuş ciltler için yoğurt maskesi ve gereken malzemeler

Cildiniz kızarır ve enfeksiyon, güneş yanığı veya başka bir sebeple iltihaplanırsa, bu yoğurt yüz maskesi cildinizi rahatlatmak için mükemmeldir.

1/4 fincan tam yağlı, sade yoğurt
1/4 bardak kıyılmış salatalık (soyulmuş olsun)
1 çorba kaşığı organik Aloe Vera jeli (jeli Aloe Vera suyuyla da değiştirebilirsiniz)
1 çorba kaşığı bal
Birkaç damla papatya yağı
aloe vera ve yoğurt

Pürüzsüz bir macun oluşturmak için tüm malzemeleri karıştırın. Macun akması halinde, kıvamının doğru olması sağlanıncaya kadar tülbent ile süzün. Yüz maskesini yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 10 ila 15 dakika bekleyin. Soğuk musluk suyu ile yıkayın.

Sivilceli ve yağlı ciltler için yoğurt maskesi tarifi ve malzemeleri

Sivilceler ve çıbanlar bakterilerin gelişmesine izin veren aşırı sebum üretiminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, yoğurt yüz maskesinin amacı, yüzünüzdeki sebum miktarını azaltmak ve ayrıca bakterileri atmak olmalıdır. Tam olarak bu yüz maskesinin yaptığı şey de budur.

1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı taze limon suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu

Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 10 ila 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın ve kuru bir havlu kullanarak kurulanın. İnanılmaz faydalarla cilt bakımı yapmış olacaksınız.

Doğal ve parlak bir cilt için yoğurt maskesi tarifi ve malzemeler

Parlak ciltten daha çekici başka bir şey yoktur. Ve bu harika yoğurt maskesiyle sizin olabilir.

yoğurt
Kırmızı mercimek.
Portakal kabuğu rendesi

Mercimekleri ve portakal kabuğunu öğütmek için öğütücü kullanın ve sonra yoğurtla karıştırın. Harmanlayın ve yüzünüze uygulayın. Ilık suyla yıkamadan önce 15 dakika bekletin. Cildiniz daha parlak, daha yumuşak ve daha canlı görünür. Kuru cildiniz varsa, cildinizi nemlendirmek için bir çay kaşığı bal ile de karıştırabilirsiniz.

Yorgun ve mat cilt için yoğurt maskesi tarifi ve malzemeleri

Kirlilik ve ihmal ile cildiniz sıkıcı ve yorgun görünebilir. Neyse ki parıltıyı geri getirmek ve cildinizi canlandırmak için yoğurt maskesine dönebilirsiniz.

4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı kakao tozu
1 çorba kaşığı bal

Tüm malzemeleri karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Cildinizi yenilenirr, sağlıklı ve parlak olur.

Ölü deri atıcı yoğurt maskesi tarifi ve gerekli malzemeler

Yoğurt, diğer bileşenlerle kombine edildiğinde, ölü deri hücrelerinden kurtulmak için eksfoliye edici hale getirebilir. Aynı zamanda cildi besler.

2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı yulaf

İki malzemeyi birbirine karıştırın ve yüzünüze masaj yapmak için yumuşak dairesel hareketler yaparak kullanın. Bu ölü cilt hücrelerinin atılmasına yardımcı olur ve yeni cildi ön plana çıkarır.

Yoğurt Yüz Maskesini Ne Sıklıkla Kullanmalısınız?

Yoğurt yüz maskesinin avantajlarını inkar edemeyiz. Yan etkileri yoktur ve pürüzsüz, yumuşak, daha genç ve leke çıkarmayan cilt elde etmenize yardımcı olur. Maskeyi istediğiniz kadar sık sürede kullanabilirsiniz. Farklı cilt tipleri için bir yoğurt maskesi kullanma sıklığı değişebilir.

Sivilceli ve yağlı cilt tipleri, en iyi sonucu elde etmek için her gün kullanabilir.

Kuru cilt tipleri, cildi nemlendirmek için haftada 2 ila 3 kez maskeyi kullanabilir.

Mantar enfeksiyonları olanlar, mantar enfeksiyonunu önlemek söz konusu olduğunda, günlük kullanımını artırabilir. En iyi sonucu elde etmek için maskeyi günde 4 ila 5 kez uygulayabilirsiniz.

Artık, yoğurt maskesinin faydalarını ve bunun nasıl kullanılacağını bildiğinize göre, cildiniz hakkında şikayette bulunmanız için bir sebep yok. Sadece bu muhteşem maskeyi kullanın ve sunduğu sayısız faydanın tadını çıkarın.