AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yoğurtlu patates salatası tarifi

Yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır? Yoğurtlu patates salatası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Yoğurtlu patates salatası malzemesi

150 gram yoğurt
250 gram nohut
3-4 adet patates
500 gram kuşbaşı et
4 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
tuz
nane

Yoğurtlu patates salatası tarifi

Yoğurtlu patates yapımı için gerekli malzemeler tamam ise elimizdeki bu kolay sebze yemeği tarifi ile yoğurtlu patates yapım işlemlerimize başlayabiliriz. Önce; akşamdan ıslattığımız nohutları haşlayıp, süzelim. Tereyağının yarısını tencereye koyup kuşbaşı eti ilave edelim. Kavurduğumuz etin üzerine nohut, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte bir süre pişmeye bırakalım.

Et ve nohut pişmek üzere iken dilediğimiz büyüklükle doğradığımız patatesleri yemeğe ilave edip pişirelim. Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpıp pişen yemeğe terbiye yapar gibi yavaş yavaş ilave edelim ve kaynayana dek karıştıralım. Kalan yağı eritip naneyi kavuralım ve kaynayan yoğurtlu patatesin üzerine gezdirerek sıcak olarak servis yapalım.

Bu kolay salata tarifi ile hazırladığımız yoğurtlu patatesli salata servise hazırdır. Afiyetler olsun. Sitemizde yer alan diğer salata tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.