AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Zencefilli kurabiye tarifi

Zencefilli kurabiye nasıl yapılır? Zencefilli kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Zencefil; Zencefilgiller cinsi bir bitkinin kök sap kısmından elde edilir. Baharat olarak kullanılan bir tozdur. Ayrıca küçük dal taneleri olarak da ağız kokusu değişimi için kullanılır. Tropikal iklimlerde yetişir. Özellikle Hindistan ve Malezya’da bahçelerde yetiştirilmektedir. Kalın ve yumuşak kök saplı bir bitki olup oldukça faydalıdır. İştah açar. Antiseptik özelliğe sayesinde kanın temiz kalmasına yardımcı olur. Mide çalışmasını faydalıdır. Mide bulantılarına karşı etkisi vardır. Arıca mide ağrısı ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir. Solunum yollarını açma özelliğine sahiptir. İyi bir anti oksidandır. Baş ağrısını gidermede işe yarar. Uykuyu rahatlatır, kalp ritmlerini düzenlemede faydalıdır. Kandaki kolesterol oranını diğer bitkilere oranla daha çok düşürür. Görüleceği üzere pek çok faydası olan  zencefille güzel bir kurabiye yapmakta fayda var diye düşünüyoruz. Gelelim malzemeler ve tarifimize.

Zencefilli kurabiye hamuru malzemesi

2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı zencefil
1,5 su bardağı esmer toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı tereyağı
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
1 çay bardağı toz badem
Üzeri için toz şeker

Zencefilli kurabiye tarifi

Zencefilli kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamuru hazırlayalım. Toz şeker ve tereyağı iyice karıştıralım. Kalan hamur malzemelerini karışıma ekleyelim. Karışımı yoğurup, elimize yapışmayan esnek bir hamur hazırlayalım. Hamuru bir poşet içine koyup 1 gece buzdolabında bekletelim.

Ertesi gün hamuru una bulanmış tezgahta açalım. Bardak ağzı ile yuvarlak şekilde keselim. Yuvarlakların üzerine toz şeker serpelim. Yağlanmış fırın tepsisine bu yuvarlak kurabiyeleri yerleştirelim. 150 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirelim. Zencefilli kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.