AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Zeytinli cevizli çörek tarifi

Zeytinli cevizli çörek nasıl yapılır? Cevizli zeytinli çörek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Zeytin; Anayurdu Akdeniz bölgesi ve çevresi olan zeytin ağacının meyvesidir. Tek çekirdekli bir meyve olan zeytin önce yeşildir. Olgunlaştıkça kararır. İçinde çok miktarda bitkisel protein vardır. Yağ, A, C, E vitaminleri ve kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri ile besin değeri yüksektir. Genellikle kahvaltılık olarak tüketilir. Fakat bu çörek veya poğaça benzeri hamur işi yapımında da kullanılır.

Ceviz; Dünyanın pek çok yerinde yetişen ceviz ağacının meyvesinin içindeki iki loplu ve yağlı yemiştir. Genelde yemiş olarak tüketilir. Fakat börek, baklava, çörek ve kek benzeri hamur işi yapımında da yaygın kullanılır. Bu sayfamızda da cevizli zeytinli çörek tarifi ile nasıl çörek yapılır onu anlatacağız.

Zeytinli cevizli çörek malzemesi

125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
Aldığı kadar un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin ve yeşil zeytin

Zeytinli cevizli çörek yapılışı

Zeytinli cevizli çörekler yapmak için önce çörek hamurunu hazırlayalım. 125 gram margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı yoğurt, tuz, 1 paket kabartma tozu ve 1 adet yumurtayı çırparak karıştıralım. 1 çay kaşığı pul biber ilave edelim. Aldığı kadar un ilave edip hamur olarak yoğuralım. Hamurun kıvamını ele yapışmayacak şekilde ayarlayalım.

Ceviz, yeşil zeytin ve siyah zeytini de hamura ekleyelim. Hazırladığımız hamurla beraber yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Fırını 180 derece sıcaklıkta önceden ısıtalım. Çörekler pembe bir renk alana kadar pişirelim. Çörekler pişince fırından çıkartalım. Zeytinli cevizli çörek tarifi ile pişirdiğimiz çörekler artık servise hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan diğer bçörek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.