AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Zeytinyağlı domates dolması tarifi

Zeytinyağlı domates dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı domates dolma tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

10 Kişilik domates dolma malzemesi

20 adet domates
1 su bardağı zeytinyağı
6 adet yemeklik doğranmış soğan
1 bağ ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1 çay bardağı ayçiçek yağı
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
yarım çay bardağı dolma fıstığı
1 çay bardağı yıkanmış kuş üzümü
su

Zeytinyağlı domates dolması tarifi

Zeytinyağlı domates dolma içinin hazırlanması için önce; tencerenin içine yağı koyup kızdırın. Soğanı ilave ettikten sonra karıştırın. Soğanlar biraz renk aldığında, pirinci ilave edip, 5 dakika kadar karıştırın. Suyunu saldığında bir kaynatımla ağır ateşte 10 dakika pişirin.

Tavaya 1 çay bardağı ayçiçek yağı koyup, fıstıkları kızartın ve pirincin üzerine ilave edin. Yenibahar, karabiber, şeker, kuş üzümü ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Dolma malzemesi de tamam ise zeytinyağlı domates dolması yapımı için domatesleri çiçek kısmından düz keserek bir kapak açın. Ancak kapağı kopartmayın.

Parizien kaşığı veya küçük çay kaşığı ile içini boşaltıp suyunun akıtın. Hazır olan dolma içini, içlerini boşalttığınız domateslerin içine biraz bastırarak taksim edin. Fırın kabına dizin ve domateslerin kapaklarını kapatın. Yarım çay bardağı su ve zeytinyağı gezdirip orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra gönlünüzce süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer sebze yemekleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.