AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

8 doğal beyaz saç kapatıcı çözüm

Beyaz saç çoğu zaman bir olgunluk göstergesi sayılsa da zamanından önce geldiği zaman can sıkıcı olabiliyor. Bilimsel olarak özellikle 40 yaşında önce görülmesi sağlıksız beslenme ve aşırı stres alameti sayılıyor. Piyasada birçok beyaz saç kapatıcı sprey bulunmakla beraber bu soruna saçlarınızı tamamen boyatmadan doğal yollardan da çözüm üretebilirsiniz. Tamamen bitkisel bu tariflerle istenmeyen beyaz saçlarınızı daha az farkedilebilir hale getirebilirsiniz. Beyaz saç kapama için kullanabileceğiniz doğal çözümleri okumak için devam edin.

ADAÇAYI
Vücut direncini arttırmasıyla ünlü adaçayı aynı zamanda güzel bir renklendiricidir. Özellikle buğday tenliler için önerdiğimiz bu yöntem için hazırlayacağınız karışım oldukça pratik, uygulaması da bir o kadar basit. Öncellikle bir avuç adaçayı ile aynı miktarda siyah çayı yaklaşık yarım litre sıcak su ile karıştırıp demlenmesini bekleyin. Soğumasını bekledikten sonra saçlarınıza uygulayın ve sonrasında bol su ile durulayın.

BİBERİYE
Esmer tenliler için özellikle tavsiye ettiğimiz biberiye karışımı saç renginizi dengelemenin yanı sıra saç köklerinizi güçlendirip kafa derinizi de rahatlatacaktır. 4 yemek kaşığı biberiyeyi yarım litre suyla karıştırın. Mümkünse sprey şişesi kullanarak saçlarınıza uygulayın. Bu uygulamayı birkaç defa tekrar ettikten sonra gözle görülebilir şekilde beyazlarınızın yok olduğunu farkedeceksiniz.

PAPATYA VE ZERDEÇAL
Bu beyaz kaptıcı tarifimiz sarışınlar için. Sarı saçlar için beyaz kapatıcı elde etmenin en kolay yolu şöyle: 4 yemek kaşığı papatyayı 1 litre suyla demleyin ve süzdükten sonra saçlarınıza uygulayın. Sadece beyazlarınız kapanmayacak aynı zamanda hoş bir parlaklık da elde edeceksiniz. Eğer rengi koyultmak isterseniz karışıma bal ve 2 yemek kaşığı zerdeçal ekleyebilirsiniz.

AVOKADO, ARGAN VE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Bu bitkilerden elde edeceğimiz maske beyazların oluşumunu geciktirmek için en etkili çözümlerden bir tanesi. Üç malzemeyi karıştırarak saçınıza sürün ve bir havlu ile başınızı tamamen sarın. 20 dakika bekledikten sonra sıcak su ile durulayın.

MANOLYA
Manyolya çayı gri saçları kamufle etmek için oldukça etkili bir seçenektir. Bir yemek kaşığı manolya çayını büyükçe bir kupa dolusu sıcak suya atın. Soğumasını bekledikten sonra süzerek elde ettiğinizin suyu saçlarınıza sürün. Ardından sıcak suyla saçlarınızı yıkayın. Saçınızdaki ton farkını ve beyazların daha az farkedildiğini göreceksiniz.

YUMURTA, CEVİZ VE BİBERİYE
2 adet ceviz kabuğu, 5 adet ezilmiş ceviz ve bir avuç biberiyeyi bir adet yumurtanın kabuklarıyla maske gibi uygulanabilir kıvama gelene karıştırın. Yeterli akışkanlığa ulaşınca beyazların yoğunlaştığı bölgeye uygulayın ve 1 saat bekleyin. Son olarak saçlarınızı bol su ile yıkayın. Bu beyaz kapatıcı kür haftada 1 kere uygulanarak etkili sonuç alınabilir.

BİBERİYE VE ADAÇAYI
Üç yemek kaşığı biberiye ve üç yemek kaşığı adaçayını bir kupa sıcak suda iyice karıştırarak 10 dakika bekletin. İyice soğuyunca saçlarınızı gerdirerek sorunlu bölgeye uygulayın. Sonrasında tabii ki saçlarımızı bol suyla yıkıyoruz.

BEYAZ SAÇLAR KINA İLE NASIL KAPATILIR?
Üç yemek kaşığı kına ile bir yemek kaşığı limon suyunu bir kapta macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Saçlarınıza uygulayıp buzdolabı poşeti ya da benzeri bir materyalle başınızı sarın. 3 saat sonra bol su ile saçlarınızı yıkayın. Elde edeceğinizi kızıl tonuna bayılabilirsiniz. Rengi koyulaştırmak için birkaç uygulama yapabilirsiniz.