AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Genç ve başarılı şarkıcı Aleyna Tilki hakkında bilgiler sayfamızda paylaşıldı. Nereli, kaç yaşında, albümleri, şarkıları ve başarıları

Aleyna Tilki

Aleyna Tilki kimdir? Nereli, Kaç yaşında? Kariyeri hakkında bilgileri sayfamızda paylaştık.

28 Mart 2000 doğumlu Türk kadın şarkıcıdır. Doğum yeri İstanbul olan sanatçının annesi Trabzon Of’lu, babası ise Konya’lıdır. Katıldığı Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışması ile tanındı.

Youtube’da yayınladığı Cevapsız Çınlama şarkısının klibi 260 milyon izlenme sayısını geçmiştir. Yaptığı samimi açıklamalar sayesinde tartışma ve esprilerde bir numaralı ilgi odağı olmuştur. Halen lise eğitimi almakta olup, aşırı yoğun ilgi sebebiyle okul değiştirmek mecburiyeti yaşamıştır.

Ülke genelinde tanınması “Cevapsız Çınlama” şarkısı ile olmuştur. Fakat Aleyna Tilki televizyon seyircilerine kendisini ilk kez Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılarak tanıtmıştır. Yarışmacı olarak seslendirdiği “Gesi Bağları” adlı şarkısını seslendirmesi çok beğenilmiştir. Bu şarkı sayesinde zaten kendisini takip eden bir kitle yakalamıştır.

Başarılı besteci ve aranjör Emrah Karaduman ile yaptığı çalışma hayatında önemli bir değişikliğe sebep olmuştur. Bu çalışması ile başarı merdivenlerinde hızlı bir şekilde yukarıya doğru yol almıştır. Kendisine şöhretin kapılarını açan çalışmadaki ortağı Emrah Karaduman kendisi için; “Aleyna Tilki’yi ilk dinlediğim’de, o sıra Toz Duman adlı bir proje üzerine çalışıyordum. O proje için Aleyna ile birlikte çalışmak istedim. Fakat Aleyna’nın zamanının yetersiz oluşu bu projede beraber çalışmamıza imkan vermedi. Daha sonra “Cevapsız çınlama” için çalışma yaptık. Böylesi daha hayırlı oldu.” demiştir.

Katıldığı programlarda kendisi hakkında bilgi verirken ses yeteneğini annesinden almış olduğunu, aşırı yoğun ilgiyle karşı karşıya olmasına karşın hayatın bilinç farklılığını yakaladığını ve genç yaşta olmasına karşın olgun bir kişi olduğunu beyan etmektedir. Cevapsız Çınlama şarkısının kendisine kazandırdığı gelir sayesinde daha profesyonel müzik eğitimi almak istemektedir. Gelirin geri kalan kısmıyla ise Psikoloji bölümü üzerine tahsil hayatını devam ettirmeyi planlıyor.

Katıldığı konserlerin yapıldığı mekanların alkol kullanılan yerler olması ve henüz çok genç olduğu için yoğun bir baskı ile karşılaşmıştır. Buna karşın başarılı sanatçı yaptığının yanlış olmadığını, kendisinin bilinçli olduğunu savunmuştur. Katıldığı tüm konserlere de; avukatları ve ailesi ile birlikte gittiği için onların kontrol ve gözetiminde olması sayesinde “yanlış bir şey yapmamın imkanı yok” diyerek tepkileri cevaplamıştır. Yeni projeler için çalışmalarına devam eden genç ve başarılı şarkıcımız önümüzdeki günlerde yeni projeler ile müzikseverlerin karşısına çıkmak istediğinin de müjdesini vermektedir. Kendisine tüm sanat yaşantısında ve genel hayatında en içten dileklerimizle mutluluklar ve başarılar diliyoruz.