AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Labneli domates çorbası nasıl yapılır? Labneli domates çorbası tarifi ve labneli domates çorba yapımı sitemizde paylaşıldı.

Labneli domates çorbası

Labneli domates çorbası nasıl yapılır? Labneli domates çorbası tarifi ve labneli domates çorba yapımı sitemizde paylaşıldı. Labneli domatesli çorba yapılışı için gereken malzemeleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Labne nedir?

Ortadoğu ve Arap Coğrafyasına özgü geleneksel bir yöntem ile keçi sütünden üretilen popüler bir süt mamülüdür. Lübnan mezesi (Labneh) olarak bilinir. Krema peynir kıvamında bir tür süzme yoğurttur. Krem peyniri, beyaz tulum peyniri ve yoğurt arası bir tadı vardır. Cheesecake ve tiramisu yapımında sık kullanılan bu ürünle güzel bir domates çorbası nasıl yapılır onu paylaşalım istedik. Labne nedir? sorusunu kısaca cevapladıktan sonra tarifimize geçebiliriz.

Labneli domates çorba malzemeleri

Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı labne peyniri
3 tane iri domates
5 su bardağı sıcak su,
Tuz.

Labneli domates çorbası tarifi

Labneli domates çorbası yapımı için önce tencereye sıvı yağı alalım. Yağın üstüne unu ilave edelim, kokusu çıkana kadar kavurmaya başlayalım.

3 adet iri domatesi rende yapalım ve salçayı da ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayalım. Bu işlemden sonra sıcak su ve tuz ekleyelim. Hepsini kaynayana dek karıştıralım.

Çorba kaynarken labne peynirinin kıvamını az miktarda su ile açıp kaynayan çorbaya ekleyelim. Eğer kıvam çok koyu ise bir miktar su ekleyebilirsiniz. Çorbamız bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alalım.

Sıcak ikram edeceğimiz labneli domates çorba üzerine nane dökerek kırmızı biber ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapabiliriz. Afiyet olsun!