AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Manken, aktris ve pop müzik sanatçısı Ayşe Hatun Önal hakkında bilgiler sayfamızda paylaşıldı. Nereli, Kaç yaşında, albümleri, şarkıları, başarıları

Ayşe Hatun Önal

Ayşe Hatun Önal kimdir? Nereli, Kaç yaşında? Kariyeri hakkında bilgileri sayfamızda paylaştık.

29 temmuz 1978 doğan sanatçı Adana doğumludur. Manken, aktris ve pop müzik sanatçısıdır. Adana Borsa Lisesi’nden mezun olmuştur. Daha sonra Eskişehir Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü kazandı. İş dünyasına, üniversitedeki okul hayatına devam ederken özel bir holdingin Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak başlangıç yapmıştır. Okulun ikinci sınıfından sonra ise hayallerini gerçekleştirmek amacıyla eğitimine son vermiştir.

Kanal D televizyonu tarafından düzenlenen “Miss Turkey 99” yarışmasında Türkiye birinci güzeli ünvanını kazanmıştır. Yarışma sonrası gelen teklifler ile profesyonel mankenlik kariyerine adım atmıştır. Uzun süre mankenlik yapmıştır. Sinema, Tiyatro ve dizi oyuncusu, yazar, eğitmeni Can Gürzap’tan diksiyon dersleri aldıktan sonra özel bir kanalda sunuculuk yaparak televizyon dünyasına adım atmıştır.

En çok önemsediği hayalleri arasında müzik dünyasına giriş yapmak vardı. “Sonunda” adlı albümü ile bu hayalini gerçekleştirmiştir. Universal Müzik ile yapılan anlaşma neticesinde piyasaya ve müzikseverlerin beğenisine sunulan albümünün çıkış parçası “Çeksene Elini” adlı şarkısı olmuştur. Bu şarkısının da söz yazarı kendisidir.

Ayşe Hatun Önal ikinci stüdyo albümü “Sustuysam” adlı çalışması Sony müzik etiketiyle 2008 yılında yayınlamıştır.

Şarkıcı müzik kariyerini halen sürdürmektedir. Seslendirdiği şarkılar ile çektiği klipler ve müzik tarzındaki yenilikçi altyapılar sayesinde her zaman standartların üzerine çıkmayı başarmıştır. Başarılı projeler ve cesur işlere imza atan Ayşe Hatun Önal, Şubat 2017’de “Selam Dengesiz” adlı ikinci stüdyo albümünü piyasaya sürmüştür. Albüme daha 2014 yılında çıkarttığı “Çak Bir Selam” (2014) ve 2015 yılında çıkarttığı “Güm Güm” adlı hit şarkılarının yanı sıra 2016 yılında çıkarttığı “Şeytan Tüyü” ve “Sirenler” adlı single’larını da dahil etmiştir.