AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Alanya

Alanya hakkında bilgiler için sayfamızı inceleyin! Alanya turları ile keyifli bir tatil yapma olanağı sizi bekliyor.

Alanya; Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya ilimize bağlı, tüm dünyanın çeşitli bölgelerinden yerli ve yabancı turistleri ağırlayan bir turizm ilçemizdir. Antalya şehir merkezine uzaklığı 132 km.’dir. Ülkemizin güney sahilleri şeridinden bulunan Alanya 1.598.51 km² alan üzerinde yer almakta olup, kıyı şeridi yaklaşık 70 km.’dir. Alanya nüfusu ise günümüzde en az 280.000 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Tabii bu kış ayları için geçerli olup, yazları bu sayı mislisi ile artmaktadır. Bölge’ye yerleşen çok sayıda Avrupalı da bulunmaktadır. Zira pek çok kişi burayı cennet olarak nitelemektedirler.

Alanya’ya en yakın havalimanı; Gazipaşa havalimanı’dır. Uzaklığı 45 km.’dir.

Alanya coğrafya

Coğrafi konum olarak Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde küçük bir yarımada şeklinde olan Alanya’nın kuzeyinde Toros dağları yer almaktadır.

Alanya tarihi

Tarihsel olarak incelendiğinde pek çok medeniyetlere evsahipliği yaptığı ve bu medeniyetler ve imparatorluklar için önemli jeopolitik konum teşkil ettiği görülmektedir. Bu jeopolitik önem sayesinde de pek çok medeniyet ve imparatorluklardan kalma tarihi yapıtlar ve eserler halen günümüze dek ulaşmış ve bunların bazıları Alanya’nın sembolleri haline gelmiştir. Örnek vermek gerekirse; Selçuklu imparatorluğu zamanında yapılan Kızıl kule ve Alanya Kalesi bu kalıntılar için en önemli örnekler arasındadır. Tabi önemle belirtmek gerekir ki Alanya tarihi sadece Selçuklu imparatorluğu zamanları ile sınırlı değil aksine Antik çağlarda korsanlara ev sahipliği yaptığı dönemlere kadar bilinen bir tarihi geçmişe sahiptir. Ünlü tarihçi Heredot’a göre bu bölge insanlarının soyu Truva savaşı sonrası Anadolu’ya yayılanlardan gelmektedir. Alanya tarihte ilk olarak Coracesium adı ile bilinmektedir. Alanya tarihçesinin belirlenmesi için yapılan araştırmalarda, bugün Kadı ini mağarası olarak tanımlanan yerde elde edilen bilgilere göre günümüzden yaklaşık 20.000 yıl öncesinde burada bir medeniyetin olduğu bulgularına ulaşılmıştır.

İlerleyen tarihi dönemlerde Alanya bir dönem için Kıbrıs’a bağlanmış olsa da sonrasında tekrar ana karaya bağlanmış ve en son ilçe olmuştur. Adını ise Cumhuriyet döneminde; Mustafa Kemal Atatürk’ten almıştır.

Alanya iklimi

tipik Akdeniz iklimidir. Alanya da kışlar ılık, yazlar sıcak geçmektedir.  Bu iklim pek çok yabancı turist için cezbedici olmakta ve yurtdışında çeşitli organizatörlerin de etkisi ile yabancılar tarafından yapılan mülk alımları içerisinde ülke genelinde %30’luk bir pay sahibidir.

Alanya turizm

Özellikle; 1960’lı yıllardan sonra başlayıp 1980’li yıllardan sonra hızla artan atılımlar ile önemli bir turizm beldesi olma yolunda hızla ilerlemiştir. Bu süreç içinde de ilçedeki en etkin kolu turizm olmuştur. Yöre insanın büyük çoğunluğu gelirini kısmen tarımla da olsa daha büyük çoğunluğunu turizm sayesinde elde etmektedir. İlk başlarda pansiyonculuk ve apart oteller ile başlayan turizm macerası sürecinde Alanya otelleri günümüzde 1000 kişilik tesislerden 3.500 kişi kapasitesine varan büyük turizm tesislerine ulaşmış pek çok turistik tesis ile gelişimine halen de hızla devam etmektedir.

Alanya tatili yapacak olanlara en başta tekne turu ile bir gezinti yapmanızı öneririz. Katılacağınız tekne turları ile; Alanyanın harika sahillerini ve koylarını keşfedebilirsiniz. Bu turlar genel olarak Akdenize özgü ahşap gezi tekneleri ile yapılmaktadır.

5 günlük Alanya hava durumu için ekli linki ziyaret edin.