AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Badem tatlısı tarifi

Badem tatlısı nasıl yapılır? Badem tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Badem; Gülgiller cinsi bir meyve ağacı ve meyvesidir. Anayurdu Anadolu’dur. Bütün Akdeniz kıyılarında yetişir. Erken çiçek açan bir meyve ağacıdır. Bu ağacın yaş olarak yenilen meyvesi çağla olarak bilinir. Olgunlaştıktan sonra sert kabukları içinden çıkarılıp kuru olarak yenilen yemişi ise badem olarak tanımlanır.
Badem tozu; Türkiye’de yetişen bademler arasında özenle seçilen bademlerin çekme makinelerinde toz haline getirilmesidir. Bazen tatlı yapımı için kullanılsa da genel olarak kek ve badem ezmesi yapımı için kullanılır.

Badem tatlısı malzemeleri

125 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı toz badem
1 adet yumurta sarısı

Badem tatlısı şerbeti malzemesi

1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Badem tatlısı tarifi

Badem tatlısı yapmak için önce unu çukur bir kap içinde eleyelim. Ortasını havuz gibi açalım. Erimiş margarin, yumurta, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu, limon suyu ve toz badem koyalım. Karışımı iyice yoğurup yumuşak bir hamur haline getirelim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Avucumuzda yassı hale getirelim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında 40 dakika pişirelim. Bu sırada şerbeti hazırlayalım. Şekeri su ile 5 dakika kaynatalım. Limon suyunu ilave edelim.
Şerbet iyice soğuduktan sonra pişen tatlıların üzerine dökelim. Daha sonra çikolata sosu ile tatlıların üzerini süsleyelim. Badem tatlısı tarifi ile hazırladığımız tatlı artık servis için hazırdır.
Sitemizde paylaşılan değişik tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.