AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Beyran tarifi

Beyran nasıl yapılır? Beyran tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Beyran nedir? Beyran Gaziantep yöresine özgü olan, genellikle sabahları içilen acılı ama limon katılınca daha da bir nefis olan bir çorba gibi yapılan bir et yemeği olduğu gibi aynı zamanda kuzunun gerdan etinin yaklaşık olarak 12 saat kendi yağı ile ve suyu ile haşlanıp altına pilav konularak servis edilen bir yemek’tir. Beyran’ı tadanlar bu nefis et yemeği için yemek kelimesinin eksik kaldığı konusunda hemfikirdirler. Yani yapımı biraz zahmetli ama lezzeti eşsiz bir et yemeğidir.

Beyran malzemesi

1 kilo iri kuşbaşı kuzu eti
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kuru nane
2 adet bayat ramazan pidesi
2 çay kaşığı tuz
1 adet çay kaşığı karabiber

Beyran tarif

Beyran yapımı için önce, tereyağında yıkanıp suyu süzülmüş etleri karıştıralım. Etler suyunu bırakıp çekene kadar bekleyelim.

Etleri tahta kaşıkla karıştırarak kavuralım. Kavrulan etlerin üzerine nar ekşisi, tuz, kekik, karabiber ve kuru naneyi ekleyerek karıştıralım. 8 su bardağı su ekleyip dövülmüş sarımsakları ilave edelim. Etleri kısık ateşte iyice pişirelim. Yemek sulu kalmalı. Dolayısıyla gerekirse 2 su bardağı su ilave edebiliriz.

Bayatlamış ramazan pidesini, kuşbaşı doğrayıp fırın tepsisine yerleştirelim. Pideleri 180 derecelik fırında 15 dakika iyice kurutalım. Fırın tepsisi ya da kenarı yüksek bir kaba pideleri koyup etleri suyuyla birlikte dökelim. Sıcak servis yapabiliriz. Pide yerine bazıları pilav da kullanmaktadır. Tercih size aittir. yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.

Değişik et yemekleri ve çorba tarifleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.