AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Göbete Tatar böreği

Göbete tatar böreği nasıl yapılır? Tatar göbete böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Göbete Tatar böreği malzemesi

6 su bardağı un
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Göbete Tatar böreği iç malzeme

300 gram yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy az haşlanmış patates
1 kahve fincanı az haşlanmış pirinç
1 kahve fincanı hoşaflık üzüm
1 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz ve karabiber

Göbete Tatar böreği yapılışı

Tatar Göbete böreği yapmak için önce ufak doğranmış kuru soğan ile kıymayı 1 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek kavuralım. Az haşlanmış küp şeklinde doğranmış patates ve pirinç ilave edelim. Tuz, karabiber ve üzüm ilave ettikten sonra ocaktan alıp soğuması için bekletelim.

Unun ortasını havuz gibi açarak içine eritilmiş yağ, ılık su, tuz, kabartma tozu ilave ederek düzgünce hamuru yoğuralım ve iki eşit parçaya bölelim. Un serptiğimiz tezgahta tepsi büyüklüğünde yufka gibi kalın açalım.

Hazırlamış olduğumuz iç malzemeyi hamurun üzerine yaydıktan sonra ikinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine serelim ve alttaki hamurla birleştirmek için, alt hamuru  üste doğru kıvıralım. Hamurun ortasına bıçakla çizik atalım. Bu çizik sayesinde börek pişerken hamurun arasındaki havanın çıkmasını sağlarız. Önceden ısıttığımız 175 derece ısılı fırında göbete Tatar böreğinin üzeri kızarana kadar pişirelim. Artık böreğimiz hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca TwitterInstagramFacebookTumblrTiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.