AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kabaklı börek

Kabaklı börek nasıl yapılır? Yufkadan kabak böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kabaklı börek malzemesi

6 adet yufka,
1 su bardağı süt
4 adet kabak
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 demet dereotu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Kabaklı börek yapılışı

Kabaklı börekler yapmak için önce kabakları rende yapıp suyunu sıkalım. 2 adet yumurta, ince kıyılmış dereotu, 1 su bardağı yoğurt, 1 tutam tuz ve 1 tutam karabiber ile yağları da ekleyerek rendelenmiş kabak ile karıştıralım.

Tepsiye 1 tane yufka yayarak üzerine kabaklı iç malzemeyi serpelim ve tekrar üzerine yufka sererek tekrar kabaklı harç serpelim. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayalım. En üste serdiğimiz yufkanın üzerine 1 su bardağı sütle çırptığımız 1 adet yumurta karışımından sürelim.

Önceden ısıttığımız 200 derece ısılı fırında kabaklı böreğin üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından almadan 10 dakika önce tepsiyi fırından alarak üzerine kaşar peynirini serpelim ve tekrar kabaklı böreği fırına koyarak kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.